Насловна Поглед Сенатор Мекејн: Од достављача до покајника

Сенатор Мекејн: Од достављача до покајника

12
ПОДИЈЕЛИ

Амерички сенатор Џон Мекејн је изјавио да је непровјерени извјештај о Русији, који је прошле недјеље процурио, а у којем се наводе компромитујуће информације о Доналду Трампу „сасвим погрешан“, и да неко мора да буде одговоран за то. Међутим, управо је Мекејн, који сада прозива на одговорност, био онај који је непровјерене информације лично дао ФБИ-ју, наводи РТ.

„Сенатор Мекејн је имао незванични састанак са директором ФБИ-ја Џејмсом Комијем и предао му досије о Трампу. Досије је направљен како би оцрнио новог америчког предсједника,“ тврди Данијел Мекадамс, извршни директор Рон Пол института, преноси РТ (Russia Today). Мекејн сада покушава да се дистанцира од овог догађаја.

„Нисам имао начина да сазнам да ли је проклета информација валидна,“ изјавио је амерички сенатор.

Данијел Мекадамс међутим тврди да је, иако покушава да сада себе представи као невиног, управо он одговоран и то због његове улоге у Сенату. Наиме, Мекејн је предсједник Одбора за оружане снаге америчког сената:

„Он је, као предсједник Одбора прогласио информацију валидном јер је позвао ФБИ и предао извјештај“, каже директор Рон Пол института. Он наглашава да, покушајима да умањи своју кривицу, сенатор не прелази на Трампову страну, те да је то очигледно из чињенице да је информацију назвао „проклетом“.

dzon mekejn 02

„Никада није рекао да је информација нетачна, или да је лаж. Он покушава да комбинује на сваки начин јер, оно што више од свега жели је Хладни рат са Русијом. Он је бијесан на Трампа јер овај жели да побошља односе са Русијом,“ сматра Мекадамс.

Мекејн је, наводи даље директор института, јуче објавио буџет за одбрану: пет година – пет трилиона долара за буџет одбране – велики дио овог буџета уперен је ка Русији. Ради се о великом америчком војно-индустријском комплексу.

„Они су створили причу да је Трамп на неки начин плаћеник Русије. Чак је и директор ЦИА-е Мајк Морел казао да је долазећи предсједникСАД Путинов агент. Ово је без преседана. Оно су ово установили како би де-легитимисали Трампа. Људи ће запамтити прљаве моменте из досијеа, али неће како је досије створен нити улогу Мекејна у њој,“ нагласио је Мекадамс за РТ.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nije on nikada bio naš prijatelj, on nas gura iz sopstvenih interesa. Naš prijatelj je bio Bajden. Ovaj ima problema i u svojoj izbornoj jedinici, može mu se desiti da brzo odleti.

 2. 0
  0

  Ovaj bolesnik i onaj što obećava da će ovih dana početi da govori šta misli, dvojica su protagonista, ključnih igrača američke administracije, koji su krojili sudbinu Balkana.
  Uvijek protiv srpskih interesa, na štetu Srba!
  Još i ona vrjemešna čivutkunja, prije njih.
  Gadovi, najmanje su oni vodili računa i o interesima američkih građana.
  Sektaši, niko ih živi ne može uhvatiti ni za glavu, ni za rep!
  Za rep. Kako to što su oni, ima rep!!!
  Kako se Božjom voljom, to što su oni, glasno ne izgovara!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here