Насловна Политика Правно насиље се наставља: СДТ Вукчевић одбацила пријаву ДФ-а против Брајовића и...

Правно насиље се наставља: СДТ Вукчевић одбацила пријаву ДФ-а против Брајовића и Шкреље

1
ПОДИЈЕЛИ

Кривична пријава коју су чланови предсједништва Демократског фронта Милан Кнежевић и Андрија Мандић поднијели против предсједника Скупштине Ивана Брајовића и посланика Демократске партије социјалиста Луиђа Шкреље због злоупотребе службеног положаја и фалсификовања у поступку укидања имунитета Мандића и Кнежевића одбачена је, с образложењем да Брајовић и Шкреља нијесу незаконито поступали.

Како преносе Вијести, специјална тужитељка Лидија Вукчевић одбацила је пријаву, оцјењујући да Брајовић и Шкреља нијесу починили кривично дјело за које су пријављени, али ни друга која се гоне по службеној дужности.

Према оцјени тужитељке Вукчевић, Брајовић је заказао сјединицу парламента на којој је одлучено о укидању имунитета Кнежевићу и Мандићу сходно Пословнику о раду.

“Налазим да не постоји основана сумња да је предузимањем службених радњи од стране пријављених Брајовића и Шкреље теже повријеђена права Мандића и Кнежевића, односно нанијета штета посланицима из супротне политичке опције“, написала је тужитељка, пренијеле су Вијести.

Шкреља је на саслушању у тужилаштву тврдио да је Брајовић Административном одбору доставио захтјев специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића за скидање имунитета Мандићу и Кнежевићу и да је то скупштинско тијело 13. фебруара одржало сједницу на којој је једина тачка дневног реда била разматрање тог захтјева.

„На сједници је било присутно седам чланова Одбора, који су представљали кворум и сви су били сагласни да се да одобрење за скидање имунитета како би се несметано водио кривични поступак”, рекао је Шкреља, објашњавајући да није фалсификовао извјештај са сједнице, већ да је тек дан касније примијетио да је служба Административног одбора направила “омашку” у дијелу који се односи на кривична дјела због којих је тражено укидање имунитета лидерима ДФ-а. Шкреља је тврдио и да је од чланова Одбора тражио сагласност да исправи Извјештај и да је након тога посланицима послата исправка.

Челници Фронта су у пријави оптужили Брајовића и Шкрељу да су у више наврата и у континуитету, починили низ кривичних дјела.

“Почев од прихватања законски неутемељеног захтјева специјалног тужиоца, заказивања сједнице мимо пословничке процедуре и фалсификовања Извјештаја административног одбора, на основу чега је Скупштина донијела одлуку о давању одобрења за кривично гоњење и одређивање притвора“, казали су тада у ДФ-у, наводећи да је укидање имунитета спроведено мимо правне процедуре.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ne radi se o osnovanoj sumnji nego o faktima.Vidi ovog siptarcica,kikireza.Napravio se vazan,a zaboravio kad je trazio da kupi diplomu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here