Насловна Насловна Правда за „сајовце“: Грађани нас тортурисали током протеста

Правда за „сајовце“: Грађани нас тортурисали током протеста

2
ПОДИЈЕЛИ

И шесторица јуче саслушаних „сајоваца“ тврде да немају појма ко је тукао Милорада Мија Мартиновића и сломио његово возило 24. октобра прошле године након разбијања протеста Демократског фронта, пишу Вијести.

Бранко Шутовић, Војин Крговић, Жељко Савељић, Милош Улама, Радивоје Војводић и Бобан Мараш свједочили су на суђењу колегама Бору Гргуровићу и Горану Зејаку, којима се суди за мучење у стицају са тешким тјелесним повредама и уништењем и отуђењем туђе ствари.

Савељић, Мараш и Војводић саопштили су да нијесу били на мјесту на коме је Мартиновић претучен, већ у поквареном дефендеру у близини Храма, истичући да нијесу могли да изађу из возила, јер су их грађани константно засипали каменицама, навеле су Вијести.

“То је био хаос, ми смо четири, пет сати били изложени тортури грађана, лако је сад осуђивати нас”, казао је Савељић.

Шутовић је рекао да се готово ничега не сјећа због породичне трагедије коју је преживио брзо након протеста, Крговић је казао да је био поред возила и да одатле није могао ништа да види, док је Улама саопштио да је био повријеђен и у возилу.

Крговић је навео да је преко везе чуо да је неко пробио кордон полиције, да мисли да је то саопштио командант Посебне јединице Драган Благојевић и да је рекао “поби нам људе”.

Рекао је да је био удаљен од 100 до 150 метара од почетка колоне возила и да је видио једино како су његове колеге смјестиле једну особу у амбулантно возило.

Код тужиоца је, међутим, тврдио да је био удаљен 30 метара од почетка колоне, да је видио 15-ак колега са бијелим шљемовима и чуо да се удара возило, а да је касније и видио поломљени “мерцедес”.

Сви су саопштили да су из медија сазнали да је Мартиновић претучен.

Суђење се наставља 22. фебруара.

Иако се на снимку види да их је било много више, само двојица сајоваца завршила су на оптуженичкој клупи јер су признали дјело.

У одбранама су рекли да нису прекорачили службена овлашћења.

Мартиновић је тврдио да га је 35 сајоваца брутално и без повода претукло те ноћи.

У јавности се спекулише да су се двојица оптужених припадника САЈ-а наводно добровољно пријавили за пребијање Мартиновића и да су то урадили за новац.

То није доказано, нити се тужилаштво бави тим наводним радњама.

Ускоро крај и суђења Љешковићу

Суспендованом команданту САЈ-а Радосаву Љешковићу приводи се крају суђење због оптужби за прикривање припадника те полицијске јединице који су тукли грађане 24. октобра 2015. године.

За понедјељак су заказане завршне ријечи.

Већ 11 мјесеци нијесу идентификовани сајовци који су те вечери брутално тукли Мартиновића, Андрију Рачића, Марка Ракочевића, Дарка Шћепановића, Бранимира Вукчевића, Момчила Баранина…

Љешковић је раније рекао да то није било могуће, јер су сви припадници САЈ-а били под маскама и шљемовима.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Treba ovoj olosi od pretorijanske garde samo zapisivati imena jer brzo dolazi sloboda (brze nego sto se iko nada) i onda na stub srama. Ne dozvoliti im da „predju“ na drugu obalu vec lustracija ali na nas nacin, ne dozvoliti im da budu ni taksi vozaci vec u kamenolom sa njima da stvarju „nove ekonomske vrijednosti“. Pih!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here