Насловна Издвојено Познати црногорски бизнисмен ангажује Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију

Познати црногорски бизнисмен ангажује Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију

5
ПОДИЈЕЛИ

Познати црногорски бизнисмен ангажовао је Жељка Максимовића Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију, пише у својој новој књизи „Моја борба с мафијом“ бивши министар полиције Србије Душан Михајловић.

Милорад Улемек Легија казао је као свједок на суђењу Макиној групи да је Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, учествовао у намјештању убиства полицијског генерала Бошка Бухе Макиној групи, а циљ је био да се заштите Легија и „земунски клан, односно Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум, који су и убили Буху, преноси „Курир“. Овај медиј наводи да је исту тезу је у својој књизи изнио и Михајловић.

Улемек је на суду казао да је лично тукао Драгана Илића Лимара, члана Макине групе, и да је био присутан и Чедомир Јовановић, не би ли му изнудио исказ да је Мака наредио убиство генерала. То значи да је Јовановић знао ко је извршио убиство и коме га пакују и да је, тиме што није обавијестио надлежне, учествовао у том злочину. То тврди и лидер СРС Војислав Шешељ, који је о хапшењу Макине групе и учешћу „земунаца“ већ говорио.

У интервјуу за недељник Експрес Улемек је рекао:

„Ко је сместио Макиној групи за убиство Бухе? Чеда“.

Управо ове наводе бившег команданата ЈСО, осуђеног у процесу за убиство премијера Ђинђића, потврдио је и Михајловић који је док је био министар за убиство полицијског генерала оптужио Макину групу, пише „Курир“. Михајловић сада тврди да су иза свега стајали „земунци“.

„Док су они с једне стране плели мрежу да напакују Маки Бухино убиство, и тако га ‘скину с врата’, Јовановић је уверавао министра да црногорска мафија планира све да их убије – од Ђинђића, преко њега лично, до Легије, Дуће…“, пише Михајловић и додаје:

„Данас више нисам сигуран у тачност података које сам саопштио. Не због тога што је оборена првостепена пресуда, нити зато што сумњам у своје сараднике Милића и Обрадовића. Моја сумња је резултат сазнања о моћи и утицају који су тада имали Легија и „земунци“, све са својим Брацановићем, Пажином и осталим на њиховом платном списку.

Сумњу ми поткрепљује и информација коју сам чуо пре неколико дана од добро информисаног лица. Она гласи – познати црногорски бизнисмен ангажује Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију. Овај то сазнаје и са Шиптаром прави план. Калинић убија генерала Буху, а Шиптар потура полицији заштићеног сведока и информацију да је то урадила Макина група. Остало се зна. Сећам се да сам у то време од Чеде Јовановића добио информацију да црногорска мафија планира ликвидацију Ђинђића, њега, мене, Легије и Дуће, не знам кога све још…“

Јовановић се ућутао

Само неколико мјесеци након овог догађаја, припадници ЈСО, уз подршку вођа „земунског клана“, убили су премијера Србије Зорана Ђинђића, наводи „Курир“. Да је Чедомир Јовановић, кад се овако поставе ствари, био умијешан у прикривање убиства Бухе, тврди и Војислав Шешељ, лидер СРС.

„Јесте, што се Чеде тиче, то тако испада, да је био умешан“, казао је лидер СРС.

Јовановић није одговарао на позиве и поруке новинара.

Како је убијен Бошко Буха

Жељко Максимовић Мака, окривљен за убиство полицијског генерала Бошка Бухе, недоступан је српском правосуђу од јуна 2002. Судско вијеће је изрекло ослобађајућу пресуду јер нема увјерљивих доказа да су убили Буху, а Врховни суд је укинуо ту пресуду и случај вратио на поновно суђење, наводи „Васељенска ТВ“.

Оно до данас није почело. Генерал-мајор Бошко Буха, помоћник начелника Ресора јавне безбједности, убијен је 10. јуна 2002. на паркингу испред хотела „Југославија“.

Према једној од верзија позадине убиства које су се појављивале у медијима, Буха је један од састављача Бијеле књиге МУП Србије о организованом криминалу, о чему је почео јавно да износи податке.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ovi politicari u Srbiji kad napadaju jedan drugoga, napadaju direktno imenom i prezimenom i cinjenicama, a kad je neko iz CG to je neki tamo biznismen i to nije vazno. Poklapa mu se prica sa Legijinom bas fino, a sad je Ceda za sve kriv a nije bio kriv kad su zajedno bili u DOS-u, a ko je narucivao ubistava po Srbiji iz GC nema veze. Divan covjek.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here