Насловна Друштво Позив за учешће на ХIX Православном омладинском међународном фестивалу „Браћа“

Позив за учешће на ХIX Православном омладинском међународном фестивалу „Браћа“

0
ПОДИЈЕЛИ

Словенско друштво Вас позива да учествујете на ХIX Православном омладинском међународном фестивалу »Браћа« који се ове године одржава са благословом Високопреосвећеног Павла, митрополита Минског и Заславског, патријарашког егзарха све Белорусије у Заслављу код Минска, Белорусија, 16-24. јула 2016.

На фестивалу ће бити присутно преко 500 студената и ученика, духовништво, представници различних установа и школских завода Русије, Белорусије, Украјине, Пољске…

У програму фестивала су духовне беседе, богослужења под ведрим небом, спортска и културна догађања, ходочашћа, упознавање с културом разних Православних земаља.

Боравак је уређен као логор у природи, под шаторима, са свакодневним излетима и обиласком Православних светиња у Минску и околини.
Крајњи рок за пријављивање учесника је 11. јули 2016.

Сва ближа обавештења можете добити на телефоне Словенског друштва: 065/82-77-57 и 062/832-19-61, или путем електронске поште: [email protected]

Фестивал „Браћа“ представља јединствени подухват православне омладинске организације Можајског намесништва, који се остварује уз подршку мноштва православних организација из Русије, Украјине, Белорусије, Молдавије, Србије и Пољске.

Традиционално се од 2005. одржава на Бородинском пољу, са благословом Митрополита Крутичког и Коломенског Јувеналија. Од 2008. године одржава се и у другим градовима и земљама, двапут годишње (лети и зими).

Главни циљ фестивала је образовни, што не искључује огромну количину најзанимљивијих садржаја за одмор и дружење.

Активна и искусна волонтерска група ради с учесницима сваког тренутка!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here