Насловна Политика Позив за подизање оптужнице против Бакира Изетбеговића

Позив за подизање оптужнице против Бакира Изетбеговића

1
ПОДИЈЕЛИ

Покрет Част отаџбине из Републике Српске позвао је подизање оптужнице против лидера СДА, Бакира Изетбеговића, због кривичног дјела против човјечности и међународног права.

Њихово саопштење преносимо у цјелости.

cast otadzbine

„Свакодневне тензије које су праћене демагогијом и замјеном теза морају престати. То се може учинити ако поставимо истину на пијадестал, гледајући истини право у очи и називајући ствари правим именом. Правосудна лакрдија државне заједнице Босне и Херцеговине које је у сврси прављења прве исламске државе на тлу Европе по упуствима из Исламске деклерације, а у режији оних који су недодирљиви за то исто правосуђе, је такође доживјела врхунац лицемјерства. Зато је неопходно да надлежни органи поднесу оптужни приједлог за Бакира Изетбеговића и других због кривичног дјела против човјечности и међународног права, и то за: 1) Ратни злочин против цивилног становиштва; 2) Ратни злочин против ратних заробљеника, при чему је неопходно непристрасно обрадити случајеве: Маркале 1 и 2, Сребреницу и ангажовање одреда Ел Муџахир.

Такође, јавност мора знати да србофобија може имати правни лијек који је дефинисан кривичним дјелом Расне, вјерске и других врста дискриминације. Исто тако легло међународног тероризма у државама које су засноване на праву и правичности, готово сигурно би имале ефикасне и адекватне третмане. Стога, онима који предлажу поменутог Изетбеговића за регионалног лидера, да им буде лидер у фамилији, а што се Срба тиче, он може бити једно велико ништа.“

Саопштење у име покрета Част отаџбине потписује предсједник, генерал Родољуб Анђић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Bakir Izmetbegovic i njegov pokojni otac Alija su glavni kreatori i krivci za verski i nacionalni sukob u BiH i sadasnji pokusaj raspirivanja verske i medjunacionalne netrpeljivosti. Za to sledi tuzba. I corka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here