Насловна Политика Позив Србима: Албум сећања на наше претке из Првог светског рата

Позив Србима: Албум сећања на наше претке из Првог светског рата

0
ПОДИЈЕЛИ

Учините видљивим дух и дело ваших славних предака учесника Првог светског рата. Учествујте у стварању Албума сећања на наше претке из Првог светског рата.

izlozba

Уколико поседујете фотографије, аутобиографске списе, дневнике, писма војника,разгледнице и друга документа од историјског значаја као сведочанства догађаја из периода Првог светског рата скенирана документa уврстите у заједнички Албум сећања.

Пројекат реализује Савез потомака ратника Србије 1912-1920.са благословом Њ.Светости Патријарха српског г. Иринеја и са благословом Њ.Светости Патријарха целе Русије г. Кирила у циљу обележавања јубиларних година Првог светског рата.

Наша је историјска одговорност и задатак промовисање културног наслеђа српског народа, као незаменљивог сегмента културне баштине европских народа. Као таква српска историја и култура је равноправни члан европске и светске историје и културе, а српски народ један од најтужнијих сведока страховитог страдања учесника у Првом светском рату. Заслуге српске војске и многих појединаца за завршетак рата су огромне, а жртве које је поднео српски народ заслужују сећање.

Постаните сведоци векова славне прошлости наших предака. Извуците из албума фотографије својих предака, из фијока споменице и дневнике, из срца дедове и прадедове, и учините их видљивим творцима наше историје.

Историја нас обавезује и позива да сачувамо успомене и сећања на велике године српског народа 1914-1918. и улогу сваког појединца у њему, негујући љубав, хуманост, част, рад, стваралаштво и опште добро као личну одговорност за будућност наших потомака.

Пројекат подразумева упућен Јавни позив грађанима Србије и Србима у региону и дијаспори да он-лине достављају фотографије својих предака
учесника Првог светског рата на јединственом веб порталу http://slavnimprecima.rs/.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here