Насловна Друштво Позитивна Рожаје: Држава мора помоћи пољопривредницима и малој привреди

Позитивна Рожаје: Држава мора помоћи пољопривредницима и малој привреди

0
ПОДИЈЕЛИ

Координатор Рожајског одбора Позитивне Муневер Балота је изјавио да ће се странка у граду на Ибру снажно борити да сви Рожајци буду једнаки пред институцијама, како државним тако и општинским, без обзира на партијску или рођачку припадност.

pozitivna-logo

У том смсилу Позитивна је отпочела активности на терену како би Рожајцима представила свој програм и како би се створила стамена и стабилна партијска организација у Рожајама, јер само добра политичка алтернатива може мијењати постојеће јако лоше стање.

„Оно зашто ће се Иницијални, а касније и Општински одбор Позитивне у Рожајама посебно залагати су стварање услова за нова радна мјеста и помоћ малој привреди. Некада индустријски снажно Рожаје је данас постало препознато по социјалним давањима, док мала привреда нема готово никакву подршку државе. Велики број младих људи у Рожајама је вољно да ради, али нема никакву могућност да има гаранције за пласман било чега што би се произвело, почев од пољопривредних производа и стоке, па све до производа од дрвета“, рекао је Балота.

„Другим ријечима, ко год што ради, препуштен је сам себи. Позитивна у Рожајама ће се посебно залагати да се тај однос промијени, јер је недопустиво да читаве генерације остају незапослене и беспослене. Тиме се стварају предсулови да ћемо генерацијама имати социјалне протесте у граду на Ибру“, додаје се у саопштењу.

„Држава и општина морају да се укључе у рјешавање великих проблема грађана јер су они и држави и општини пружили много. Први корак је да се помогне пољопривредницима и малим привредницима у проналажењу пласмана за њихове производе. То је први корак који је потребно учинити“, закључио је Балота.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here