Насловна Друштво Позитивна предлаже Закон: Без ПДВ-а за опрему за бебе

Позитивна предлаже Закон: Без ПДВ-а за опрему за бебе

0
ПОДИЈЕЛИ

Позитивна Црна Гора ће у скупштинску процедуру предати законско рјешење којим се плаћања пореза на додатну вриједност ослобађа опрема за бебе, а та средства се обезбјеђују из више стопе ПДВ-а на луксузну робу. 

pozitivnaaa-1024x767

По том предлогу закона по вишој стопи ПДВ-а би се, између осталог, опорезивали путничка моторна возила чија вриједност прелази 30.000 евра, јахте, глисери, скутери и сатови чија вриједност прелази 500 евра.

„Средства која би била обезбијеђена по том основу би била довољна да се плаћања ПДВ-а ослободе храна за одојчад, опрема за бебе узраста до двије године, дјечија роба за узраст до двије године и дјечије пелене“, саопштено је из Позитивне.

Предложеним законским рјешењем би се, наводе у тој партији, установила адекватна равнотежа којом би терет кризе макар малим дијелом преузели и они који имају највише.

„Оваквом мјером се жели утицати на забрињавајуће демографске трендове и кретања које се огледају у укупном старењу популације, као посљедицу дестимулушућег социо-економског амбијента. Уједно овим законом би се и финансијски олакшао процес одгајања дјеце“, истиче се у саопштењу.

Према иницијалним пројекцијама и прорачунима за ово законско рјешење неће бити потребно обезбјеђивати додатна финансијска средства, односно приходна страна буџета не би њиме била нарушена. Тиме је, како наглашавају у Позитивној, за очекивати да ће се за усвајање овог закона лакше обезбиједити потребна скупштинска већина.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here