Насловна Политика Поводом Суторине: Саслушаће Лукшића и Коњевића

Поводом Суторине: Саслушаће Лукшића и Коњевића

0
ПОДИЈЕЛИ

Скупштински Одбор за међународне односе и исељенике прихватио је на данашњој сједници приједлог предсједника Позитивне Црне Горе Дарка Пајовића, да се контролно саслушају шеф дипломатије Игор Лукшић и министар унутрашњих послова Рашко Коњевић поводом новонасталог спора са Босном и Херцеговином о разграничењу на подручју Суторине.

odbor

Иницијатива Пајовића за контролно саслушање је прихваћена, уз приједлог, то јесте допуну иницијативе да разговор треба обавити како са министром вањских послова, тако и са министром унутрашњих послова, јер се сматра да се тако може дати комплетнији одговор на актуелну ситуацију.

Пајовић је је за Дан казао да ни педаљ територије Црне Горе не смије бити препуштен било коме, а да се црногорска власт мора државнички и озбнљније односити поводом територијалних претензија које се испољавају са разних страна.

Посланик Социјалдемократске партије у Представничком дому БиХ Денис Бећировић поднио је приједлог резолуције о Суторини. Тражи да то законодавно тијело оцијени неприхватљивим, неутемељеним и штетним предлог уговора о државној граници између БиХ и Црне Горе. Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ задужио је недавно Уставноправну комисију да до 27. фебруара одржи јавну расправу о Суторини. Након тога ће заступници заузети коначан став о предложеној резолуцији.

Коментаришући предложену резолуцију и новонастали спор између Црне Горе и БиХ, Пајовић је оцијенио да је прекрајање граница на Балкану завршена прича.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here