Насловна Политика Поводом Суторине: Лукшић и Коњевић на саслушању

Поводом Суторине: Лукшић и Коњевић на саслушању

0
ПОДИЈЕЛИ

Поводом новонасталог спора са Босном и Херцеговином о разграничењу на подручију Суторине, контролно ће се саслушати шеф дипломатије Игор Лукшић и министар унутрашњих послова Рашко Коњевић.

odbor

Иницијативу за саслушање предложио је предсједник Позитивне Дарко Пајовић на Скупштинском  Одбору  за међународне односе и исељенике. Пајовић је уз предлог, то јесте допуну нагласио да разговор треба обавити како са министром вањских послова, тако и са министром унутрашњих послова, јер се сматра да се тако може дати комплетнији одговор на актуелну ситуацију.

Пајовић је је за Дан казао да ни педаљ територије Црне Горе не смије бити препуштен било коме, а да се црногорска власт мора државнички и озбнљније односити поводом територијалних претензија које се испољавају са разних страна.

Посланик Социјалдемократске партије у Представничком дому БиХ Денис Бећировић поднио је предлог резолуције о Суторини. Тражи да то законодавно тијело оцијени неприхватљивим, неутемељеним и штетним предлог уговора о државној граници између БиХ и Црне Горе. Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ задужио је недавно Уставноправну комисију да до 27. фебруара одржи јавну расправу о Суторини. Након тога ће заступници заузети коначан став о предложеној резолуцији.

Коментаришући предложену резолуцију и новонастали спор између Црне Горе и БиХ, Пајовић је оцијенио да је прекрајање граница на Балкану завршена прича.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here