Насловна Друштво Потврђено: Терориста из Берлина убијен у Милану

Потврђено: Терориста из Берлина убијен у Милану

1
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Италије Марко Минити потврдио је данас да је у Милану убијен осумњичени за напад на божићни вашар у Берлину, Тунишанин Анси Амри.

Он је, на конференцији за штампу, подвукао да је “без сјенке сумње” идентификован Амри, иста особа која је у понедјељак увече починила напад у Берлину.

Минити је рекао да је Амри убијен у пуцњави након што је је његово возило заустављено приликом рутинске полицијске контроле, око 3:00 послије поноћи.

Када су му тражени документи, Амри је из ранца извукао пиштољ и почео да пуца. Том приликом је један полицајац рањен у раме. Полицајци су узвратили ватру и убили Амрија.

Минити је рекао да је професионално дјеловање и сарадња свих безбједносних снага у Италији омогућила је да се брзо пронађе и неутрализује особа за којом је расписана међународна потјерница.

Италија мора бити поносна на свој безбједносни апарат, рекао је он и додао да је посебно “задовољан и радостан” што је италијанска полиција успјела да заустави особу која је у Берлину починила злочин.

Минити је нагласио да је полиција прослиједила читав случај тужилаштву, које спроводи даљу истрагу.

Он је указао да су и њемачким властима прослијеђене све информације о овом случају.

“Њемачке власти смо одмах информисали и успоставили контакт на политичком и полицијском нивоу”, додао је Минити.

Он је захвалио је чуварима реда на веома професионалном дјеловању, додавши да је у три сата ујутро у окршају са полицијом у Милану убијен Амри, додајући да је задовољан “овим исходом”.

Минити је посебно захвалио полицајцима који су зауставили Амрија и пожелио је брз опоравак повријеђеном чувару реда. Он је казао да се чуо с њим и захвалио на храброј интервенцији, те му пожелио срећан Божић.

“Захваљујући нашој полицији можемо у миру да прославимо Божић”, нагласио је Минити.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here