Насловна Политика Потврђено: Председништво БиХ долази у Београд

Потврђено: Председништво БиХ долази у Београд

0
ПОДИЈЕЛИ

Сва три члана Председништва БиХ потврдила су да су прихватила позив премијера Александра Вучића да посете Србију, сазнаје РТС.

BIH

Посета ће, највероватније, бити реализована средином наредне седмице, а како РТС сазнаје, службе протокола гостију и домаћина већ су почеле да договарају детаље.

Председник Владе Србије упутио је јуче званичан позив председавајућем и члановима Председништва БиХ Младену Иванићу, Драгану Човићу и Бакиру Изетбеговићу да што скорије дођу у заједничку посету Србији.

Како је саопштено из владине Канцеларије за сарадњу са медијима, Вучић је у писму члановима Председништва БиХ навео да их позива „полазећи од уверења да су наше две земље чврсто и трајно опредељене да јачају међусобне билатералне односе и да сва отворена питања решавају у непосредном дијалогу и духу добросуседства, а на добробит грађана две земље“.

Позив је уследио након што је у суботу, током комеморације поводом 20.годишњице од злочина у Сребреници, Вучић и делегација Србије нападнути.

„Вечерње новости“ у данашњем броју пишу да је Вучићев позив да сви чланови Председништва БиХ посете Србију за сада прихватио једино председавајући Председништва БиХ Младен Иванић.

Он је за београдски дневник рекао да је Вучић позивом члановима Председништва БиХ да посете Србију повукао још један државнички потез који доприноси помирењу и смиривању страсти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here