Насловна Мозаик Потребан снажан одговор државе на спортске нереде

Потребан снажан одговор државе на спортске нереде

0
ПОДИЈЕЛИ

sp-borovcaninДржавни секретар у министарству спорта Ненад Боровчанин изјавио је данас да су нереди на утакмици Црвена звезда Партизан нарушили интегритет спорта и представљају позив држави да пружи „снажан“ одговор, јер тај проблем мора да се „нокаутира“.

Одговор државе мора бити снажан, баш онакав какав је у Британији, када су скинули заштитне ограде, увели дежурне судије и тужиоце и на лицу места свако ко направи прекршај добио је изузетно високу казну, рекао је Боровчан гостујући у јутарањем дневнику РТС.

Према његовим речима, ако држава буде доследна у томе неће бити шансе да се овакви нереди какве смо видели понављају а ако се то и деси знаће се каква казна чека починиоце.

Боровчанин је рекао да држава мора преузети своју улогу и бити јача од сваког појединца, хулигана и најавио да ће сутрашњи Колегијум Министарства спорта имати као једну од главних тачака упаво ова дешавања.

Како Боровчанин каже, важно је да у држави постоји политичка воља за решавање овог проблема и да она мора бити „снажна и снажнија“.

Боровчанин напомиње да утицај политичара у спортским савезима и клубовима и њихова улога мора бити „искрена“ и морају утицати да до оваквих појава не долази, наводећи и да вође навијача не смеју да остану охрабрени после разговора са њима да праве инциденте.

Такође је рекао и да политичари у клубоима морају утицати да руководства клубова не смеју да праве „дилове“ са хулиганима већ да се такви раздвоје од армија навијача.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here