Насловна Политика Потписан споразум о војнотехничкој сарадњи Србије и Бјелорусије

Потписан споразум о војнотехничкој сарадњи Србије и Бјелорусије

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић потписао је данас у Минску Споразум о војнотехничкој сарадњи Србије и Бјелорусије.

Са бјелоруске стране Споразум је потписао предсједник Државног војноиндустријског комитета Сергеј Петрович Гуруљев, а потписивању су присуствовали и премијер Србије Александар Вучић и премијер Бјелорусије Андреј Кобјаков.

У Минску су потписани и Меморандум о разумијевању о сарадњи у области здравља између министарстава здравља Србије и Бјелорусије и међувладин споразум о сарадњи у области туризма, преноси Танјуг.

У присусуству двојице премијера потписани су и план активности за унапређење сарадње између Србије и Бјелорусије за период 2017-2018. година и Програм сарадње у областима физичке културе и спорта између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства спорта и туризма Бјелорусије за 2017-2018. годину.

Потписани су и Споразум о сарадњи града Смедерева са бјелоруским градом Жлобином, Споразум о сарадњи града Ваљева са бјелоруским градом Молодечном и Споразум о сарадњи Сремске Митровице са бјелоруским градом Полоцком.

„Није реч само о војно-техничкој сарадњи. Разговарали смо о набавци и оружја и оруђа за Војску Србије, али реч је пре свега о заштити нашег неба и потенцијалној набавци, под најповољнијим условима, ’ловаца‘ и противавионског оружја и оруђа“, навео је премијер Србије, преноси РТС.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here