Насловна Политика Потонуо трајект у Мјанмару, најмање 21 особа погинула

Потонуо трајект у Мјанмару, најмање 21 особа погинула

1
ПОДИЈЕЛИ

Препуни путнички трајект на два спрата се преврнуо на северозападу Мјанмара, при чему је погинуло најмање 21 људи, док се њих педесетак и даље воде као нестали, саопштиле су данас локалне власти.

trajekt_kamenari

Трајект „Аунг Такон“ је потонуо касно синоћ након што је испловио из града Кјаукфју према Ситвеу у западној држави Ракајн, пренела је агенција АП.

Спасиоци су са потонулог трајекта ипак успели да спасу 167 људи, док је међу 47 несталих око 30 жена. „Претпостављамо да је брод потонуо пошто је био претрпан теретом“, рекао је за агенцију АФП један полицајац који је желео да остане анониман.

Несреће трајеката изазване претрпаношћу и лошим временом су честе на рекама и у близини обала Мјанмара. Тамошње становништво се ослања на превоз бродовима због ниске цене и тога што се до многих места не може стићи путевима.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    je li se ova catara redovno remontuje,jer kad nesto krene naopako nece lako da stane.Potjerasmo ljude iz Srbije,zatim Ruse,sada preostaje i da sami napustimo ognjista.Poceli odroni pa klizista,sto je sledece?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here