Насловна Политика Постигнут споразум, Грчкој 90 милијарди евра од ЕУ

Постигнут споразум, Грчкој 90 милијарди евра од ЕУ

1
ПОДИЈЕЛИ

Лидери Грчке и Немачке, Француске и званичник Европске уније постигли су ноћас компромис о дугу Атине који ће бити представљени осталим лидерима еврозоне. Усвајање програма означиће да Грчка остаје у еврозони. Обим трећег програма помоћи Грчкој може достићи 90 милијарди евра.

samit trojka

Нешто пре девет сати постигнут је једногласан споразум земаља-чланица еврозоне како би се решила криза у Грчкој, који ће омогућити спровођење трећег плана помоћи.

Информацију је потврдио и премијер Белгије Шарл Мишел.

Споразум је постигнут„, рекао је он.

Грчки премијер Алекис Ципрас, немачка канцеларка Ангела Меркел, француски председник Франсоа Оланд и председник Савета ЕУ Доналд Туск сачинили су предлог на маргинама ванредног самита званичника 19 земаља еврозоне, навео је исти извор за агенцију АФП.

Према речима извора у кулоарима састанка шефова европских држава, обим трећег програма помоћи Грчкој може достићи 90 милијарди евра.    

Исто је потврдио и Тусков портпарол Пребен Аман који је ноћас на твитеру нешто после четири сата, написао да је лидер ЕУ поново сазвао целовити самит „са компромисним предлогом“, без навођења више детаља.

Лидери еврозоне састаће се данас у пуном саставу на ванредном самиту у Бриселу да би разговарали о трећем компромисном предлогу за спасавање Грчке.

Ванредни самит у Бриселу био је јуче прекинут на више од четири сата, да би Туск, Меркелова и Оланд разговарали са Ципрасом, додаје Ројтерс

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here