Насловна Политика Постављен „Српски зид плача“, захтев локација за споменик

Постављен „Српски зид плача“, захтев локација за споменик

0
ПОДИЈЕЛИ

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији поставило је данас испред Скупштине Србије паное са фотографијама и именима више од 2.500 цивилних жртава, војника и полицајаца, под називом „Српски зид плача“, захтевајући од државе и града да им додели локацију за подизање споменика жртвама.

zrtve na kosovu

Панои ће испред парламента остати до 15. јула.

Председник тог удружења Симо Спасић рекао је новинарима да од државе и града траже да добију локацију за споменик за све убијене и нестале српске жртве на Косову и Метохији.

Удружење је, како је навео, покренуло и петицију за подизање тог споменика, а она је предата и председнику Владе Србије Александру Вучићу.

Спасић је рекао да је са представницима републичког парламента договорено да ће „Српски зид плача“ остати испред највишег законодавног тела до 15. јула.

Лозанка Радојчић, мајка војника страдалог на Кошарама, навела је да је бол сваке мајке за изгубљеним дететом исти, али да за бол мајки из Сребренице зна цео свет, а да за бол мајки из Србије ретко ко зна.

„За тај споменик неко може помислити да и не значи ништа, али ми се боримо да ова држава стане иза тих жртава и да их у неку руку призна, а не да их заборавом убије још једном“, рекла је Радојчић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here