Насловна Насловна Последњи лет руског војног хора Александров (ВИДЕО)

Последњи лет руског војног хора Александров (ВИДЕО)

8
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Ката Буцик

Јутрос су, у авиону Тупољев ТУ-154 који се срушио у Црно море, погинула 64 члана руског војног ансамбла Александров. Хор је требало да наступа у оквиру новогодишње прославе у војној бази Хмејмим.

Војни хор Александров постоји већ деведесет година. Репертоар им је обухватао родољубиве песме и оне о љубави, пријатељству и оданости. Певају на готово свим језицима, укључујући кинески, индијски, турски и српски.

Чувен је у целом свету и, по чувености, је у рангу Бољшој театра, Ермитажа, Третјаковске галерије и Музеја дијаманта московског Кремља.

Александров је неколико пута наступао пред београдском публиком, а задњи, једанаести пут је то било 2015 године у Дому синдиката.

Водећи солиста ансамбла Александров Вадим Анањев је потврдио да су сви чланови бенда, осим њих троје, били у авиону Ту-154.

„Родило ми се дете и сада их имам троје. Отишао сам код вође групе и замолио га да останем. Сем тога, сутра је требало да имамо наступ, па је одлучено да ја и солисти Валериј Гава и Борис Ђаков останемо. Сви остали су полетели“, каже Анањев, а преноси ТАСС.

Александров сачињавају најизузетнији уметници Русије. У његов састав улазе солисти, хор, оркестар и играчи. Све укупно 146 чланова.

Чинило га је 146 чланова.

Данас их је 64 мање.

Слава им.

Извор: Восток

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Нека би Господ прихватио душе ваше и настанио тамо гдје праведници почивају!Почивајте у миру драга браћо!

 2. 0
  0

  Тужнију вијест нијесам одавно чуо.Браћа,само због нас су усавршили пјесму ,,Тамо далеко,,.Десет пута кад је било најтеже нашој земљи гостовали у Београду.Зашто Господе?Зашто Боже узимаш најбоље?Можда требају на небу да поју онако сложно највећу херувинску пјесму,а можда ти је Боже небеска војска важнија од земаљске?Опрости мени малом што се питам и питам тебе који све видиш и знаш.Опрости ми што понекад не могу да понесем бреме туге каква је ова.Свети Архангеле,вођо небеских ратника чувај их и подари мир браћи нашој.Владика свети рече,,Земаљско је царство за малена,а небеско вазда и довијека,,.Живјела Русија и вјечна слава херојима Руским.Живјело Српство мило.

 3. 0
  0

  Боже,смилуј се роду нашем.Вјечна вам слава и спокој.Никад нећете умријети.Ви живите вјечно.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here