Насловна Политика Последњи интервју Шерифа Куашија

Последњи интервју Шерифа Куашија

1
ПОДИЈЕЛИ

Новинар „ТВ БФМ“ Игор Сахири позвао је штампарију где су браћа Куаши држала таоце и добио праву ексклузиву, последњи интервју Шерифа Каушија. Према његовим речима џихадиста је звучао веома смирено, луцидно и био је потпуно сигуран у исправност онога што ради.

šerif kuaši

“Желим да вам кажем да смо ми браниоци пророка. Ја, Шериф Куаши, послат сам од стране Ал-Каиде из Јемена. Финансира ме имам Анвар ал-Авлаки“, рекао је млађи брат Куаши.

На питање колико дуго добија новац за своје акције од имама, Куаши је рекао да се ради о дугом временском периоду, пре него што је имам био убијен.

Куаши је такође истакао да се одавно вратио у Француску, јер је морао да се упозна са ситуацијом и начинима да “ствари уради на прави начин“.

Са “то није твој проблем“ Куаши је одговорио на питања да ли је у штампарији са својим братом и да ли у штампарији има још некога.

“Да ли планираш да поново убијеш у име Алаха? Или не?“, питао је новинар.

“Да ли смо ми убили друге људе у последњих неколико дана па нас зато тражите? Хајде, кажи ми“, одговорио је питањем Куаши.

На констатацију новинара да је убио новинаре Шериф је имао спреман одговор.

“Чекај. Да ли смо ми убили цивиле па нас због тога тражите протекла два дана?“, поново је упитао џихадиста, после чега је новинара занимало да ли је убио још некога, тог јутра.

Тада је стигао мало опширнији одговор.

“Ми нисмо убице. Ми смо браниоци пророка. Ми нисмо као ви. Ми бранимо пророка, тако да нема проблема. Можемо да убијемо, али ми не убијамо жене. Ви сте они који убијате муслиманску децу у Ираку, Авганистану и Сирији. Ми нисмо такви. Ми имамо кодекс части, ми, муслимани“, истакао је Куаши.

На речи новинара да се они заправо свете, Куаши је одговорио потврдно.

“Да, кренули смо у освету. То је све, рекао си све, ми се светимо“, закључио је Шериф Куаши, непосредно пре упада полиције и акције у којој су он и његов брат убијени.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here