Насловна Издвојено После Раме и Тачија, Штајнакер почасна грађанка Улциња

После Раме и Тачија, Штајнакер почасна грађанка Улциња

2
ПОДИЈЕЛИ

Социјалдемократска партија СДП послала је инцијативу предсједнику Скупштине Општине Улцињ, предсједнику Општине и одборничким клубовима да амбасадорка Њемачке у Црној Гори Гудрун Штајнакер буде проглашена почасном грађанком тог града.

Њени чести доласци у Улцињ, не само они званични већи и неформалне, приватне посјете, допринијели су да су је Улцињани почели осјећати својом суграђанком”, истиче се у иницијативи.

СДП наводи да је тешко набројати све заслуге амбасадорке Штајнекер.

Тешко је набројати све што је урадила амбасадорка Штајнекер везано за заштиту Солане, у колико је све акција учествовала, на колико је значајних скупова узела учешће, на колико је значајних адреса писала, колико озбиљних разговора водила на ту тему, па све до обезбјеђивања конкретне финансијске помоћи у виду грантова од стране банака и пресудне улоге код оснивања друштва за заштиту Солане ‘Dr Martin Schneider-Jacoby’.”

Солана није једино интересовање амбасадорке Штајнекер у улцињском атару. Наиме, она се изузетно занима и за увалу Валданос. На име овог амбасадоркиног интересовања стигле су похвале предлога СДП-а и од ГП УРА. Предсједник Општинског одбора ГПУРА Омер Бајрактари изјавио је да та политичка групација поздравља и подржава иницијативу за проглашење амбасадорке Савезне Републике Њемачке Гудрун Штајнакер почасном грађанком Улциња. Бајрактари је истакао да „њена спремност да помогне око очувања Валданоса додатно даје на значају чину проглашења почасном грађанком Улциња“.

Подсјећамо да су првим почасним грађанима Улциња проглашени премијер Албаније Еди Рама и премијер самопрокламованог Косова, Хашим Тачи, а да је ову одлуку својим присуством на свечаној сједници у Улцињу подржала и амбасадорка Њемачке. Поред амбасадорке Штајнекер, сједници су присуствовали амбасадори Турске, Бугарске, Хрватске, Уједињених Емирата, Албаније и тзв. Косова.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Oва баба ШтајнаКер има поглед ссовца. Чујем да је она осмислила оно уништавање рјечника ЦАНУ од стране аљбанеза у даркојебини, што некад бјеше Скупштина Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here