Насловна Друштво После Брегзита, драматичан пораст расистичких инцидената

После Брегзита, драматичан пораст расистичких инцидената

0
ПОДИЈЕЛИ

После референдума о изласку из Eвропске униjе у Британиjи jе приjављен талас расистички мотивисаних инцидената, обjавио jе у недељу Вашингтон пост.

Велики броj инцидената приjављен jе британскоj полициjа, а и друштвене мреже су преплављене обjавама о ксенофобним поjавама, а њихов садржаj представља тужан поглед на то како jе излазак Британиjе из EУ можда охрабрио оне коjи су склони екстремном расизму, пише лист.

Полициjа у западном делу Лондона истражуjе, како су навели, расистички мотивисан случаj напада на Друштвено и културно удружење Пољака.

На згради тог удружења jе исписан графит:“Идите кући“. Вашингтон пост напомиње да Пољаци чине наjвећу популациjу оних коjи су рођени ван Британиjе.

У Kембриџширу су наводно дељени леци са поруком „Напустите EУ/Нема више пољских штеточина“, написаном и на енглеском и на пољском.

Oни коjи су се залагали за Брегзит били су jасни у уверавању да нови имиграциони закони неће утицати на грађане EУ коjи већ живе у Британиjи, али упркос томе многи имигранти нису сигурни у своjу будућност, пише Вашингтон пост.

Лист додаjе да се ни популарни британски таблоиди нису потрудили да смире осећања jавности око имиграциjе, често прибегаваjући расним провокациjама.

Порука већине напада од петка jе изгледа веома jедноставна – да „победници референдума треба да обjаве репатриjациjу свих коjи нису беле расе ни англосаксонског порекла у Уjедињеном Kраљевству“, упркос томе што jе званична кампања Брегзита позивала да се то избегне, закључуjе Вашингтон пост.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here