Насловна Насловна Посланик Европског парламента: Корупција једе Црну Гору

Посланик Европског парламента: Корупција једе Црну Гору

1
ПОДИЈЕЛИ

У Црној Гори постоји потреба за додатним напорима у областима реформе државне управе, јачања независности правосуђа, борбе против корупције и организованог криминала, оцијенио је посланик Европског парламента Никос Андрулакис.

Он је истакао да Црна Гора треба да се бори против утаје пореза и да сузбије високу друштвену неједнакост, те да у том смислу искористи преговоре са ЕУ у поглављу 19, које се тиче социјалне политике и запошљавања.

Андрулакис, који је извјестилац посланичке групе социјалиста у Европском парламенту за Црну Гору, казао је да је смањење социјалних разлика у Црној Гори важан фактор у процесу придруживања државе ЕУ.

Како је истакао, у случају Црне Горе мора се избјегавати замор од реформи, јер то може створити препреке.

  • Због тога се у резолуцији Европског парламента о Црној Гори, поред навођења важних реформи, наглашава и потреба за додатним напорима у областима реформе државне управе, јачања независности правосуђа и борбе против корупције и организованог криминала. Такође, очекујемо акције на плану сузбијање утаје пореза, високе друштвене неједнакости, дугорочне незапослености и сиромаштва, те да се искористи недавно отварање поглавља 19 у преговорима са ЕУ. Соцјални напредак је важан фактор за нас у процесу придруживања Европској унији, саопштио је грчки парламентарац.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Запад корупцију у ЦГ критикује само из својих интереса,јер ако и сљепи прогледају у ЦГ могао би се народ окренути Србству и Русији,и на изборима одувати Мила и Бечића..

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here