Насловна Насловна Посланици опозиције колегама у Словенији: Не гласајте за учлањење ЦГ у НАТО

Посланици опозиције колегама у Словенији: Не гласајте за учлањење ЦГ у НАТО

4
ПОДИЈЕЛИ

Опозициони посланици Скупштине Црне Горе упутили су писмо колегама из Парламента Републике Словеније поводом ратификације Споразума о приступању Црне Горе НАТО-у.

Посланици су позвали своје колеге из Словеније да на ванредној сједници Парламента Словеније која ће се одржати 8. јуна ове године не гласају за ратификацију Споразума о приступању Црне Горе НАТО.

Евентуално учлањење Црне Горе у НАТО, без обезбијеђене већине на фер и слободном референдуму, довело би до ескалације дубоке политичке и институционалне кризе у којој се Црна Гора налази од 27. 09. 2015. године, када је најјачи опозициони савез – Демократски фронт, покренуо велике протесте против политичке корупције и крађе на изборима, с циљем да на првим поштеним изборима у Црној Гори, од пада комунизма, грађани добију владу која би била одраз воље бирача. Влада Мила Ђукановића, знајући да постоји интерес дијела међународне заједнице за учлањењем Црне Горе у НАТО, покушава да тим чином камуфлира недостатак владавине права у земљи”, наводи се у писму.

Опозициони посланици су истакли да је Црна Гора једина посткомунистичка држава у којој је још увијек на власти елита из периода комунизма и која никада није промијенила тоталитарну власт на изборима.

“Изборне крађе, куповина бирача, притисци, уцјене, злоупотребе безбједносних служби и државних ресурса су јавно објелодањене и постале су саставни дио извјештаја Европске комсије. Демократски фронт је мирним и ненасилним протестима успио да скрене пажњу домаће и међународне заједнице на тоталитарни карактер последњег комунистичког режима у Европи, који је противуставно и противзаконито примијенио бруталну силу и терор над мирним демонстрантима, посланицима црногорског парламента, а због чега нико још није кривично одговарао”, поручују посланици.

protesticg

У писму се наводи да се корумпирани и криминални режим у Црној Гори одржава бруталном крађом избора, а Влада чува већину у Парламенту уз помоћ тајне службе, која је “рецидив некадашње УДБ-е”, затим политичком корупцијом и куповином посланика.

“Разбијањем опозиционих странака систем одржава вјештачку већину, супротну изворној вољи бирача на изборима. Ниједна институција политичког система и државне власти нема легитимитет. Земља је у дубокој политичкој, институционалној и моралној кризи. Повјерење у изборни систем је на најнижем нивоу и земља се налази на ивици сукоба”, казује се писмом.

Посланици ДФ-а даље истичу да Демократски фронт цијени да се питање чланства Црне Горе у НАТО мора ријешити на фер и слободном референдуму у атмосфери, како су навели, минималног повјерења између супротстављених опција у вези легитимитета институција власти.

“Црна Гора у овом тренутку, у сусрет спорним изборима који ће се опет одржати у амбијенту неповјерења и спорног легитимитета, није спремна да одлучује о тако важном питању као што је чланство у НАТО, па Вас позивамо да не ратификујете Споразум и тако не продубљујете кризу у Црној Гори и подјеле које већ постоје, а које се не могу превазићи преварама и изборним крађама”, оцјењује се у писму.

Потписници писма, посланици Скупштине Црне Горе: потпредсједник Скупштине Црне Горе др Бранко Радуловић и посланици Андрија Мандић, Небојша Медојевић, Милан Кнежевић, др Љиљана Ђурашковић, др Бранка Бошњак, Предраг Булатовић, др Страхиња Булајић, Славен Радуновић, Коча Павловић, Владислав Бојовић, Емило Лабудовић, Вељко Васиљевић, Милутин Ђукановић, Јанко Вучинић, др Будимир Алексић, Обрад Гојковић, др Новица Станић и Младен Бојанић.

potpisi

Писмо је упућено појединачно сваком посланику Парламента Словеније.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

  1. "ZE BLIZA SE VELIKI SLOVENSKI DAN RUS GA PRINASA IN SRBIJAN ,GOSPODJE BOMO TUKAJ MI ,A VAMA GORE NJESKI PSI"
    0
    0

    E MOJI AVETNI CRNOGORCI ,OD KOGA VI TRAZITE POMOC,DALI ZNATE NEZNALI DA JE JANESKA POLITIKA ,POLITIKA STALNOGA ZABIJANJA NOZA U LEDJA SRPSKOM NARODU DA VAM NAVEDEM SAMO NEKE DETALJE IZ ISTORIJE DO DANASNJIH DANA.TOLIKO PREVRTLJIVOSTI U KRIZNIM SITUACIJAMA MOGU SAMO DA IM POZAVIDE NASI CRNOGORSKI KONVERTITI.ONI SE SA NJIMA DODUSE SLAZU KADA SMO U PITANJU MI.PA POCNIMO PO REDU:RANI RADOVI IZ PRVOG SVJETSKOG RATA,NA POCETKU RATA PJEVAJU RATNE PJESME PROTIV SRBA I ODUSEVLJENO KRECU U RAT PROTIV NJIH.PLACU ZA FRANCOM FERDINARDOM I PJEVAJU „SA KANONI POZDRAVLJAMO VAS O SRBI ,GROB HLADAN VAM KOPAMO OB VRBI,SRBE NA VRBE!“SRBE U TADASNJIM CASOPISIMA NAZIVAJU „BIZANTISKIM UBICAMA“PRLJAVIM BALKANCIMA ITD.DOLAZE KAO OKUPATORI U SRBIJU I CRNU GORU ,PRAVE VELIKE ZLOCINE ,SJETITE SE CRNOGORCI NASRTANJA NA OBRAZ I CAST CRNOGORSKI FRANCA FERJANCICA PO NIKSICKOJ ZUPI ,DOK MU SE NIJE GLAVE DOSLO.KADA SU VIDJELI DA IM PROPADA CRNO ZUTA MONARHIJA SA TAKIM ODUSEVLJENJEM KIDISU NA NJU,I PJEVAJU:“ZE BLIZA SE VELIKI SLOVENSKI DAN,RUS GA PRINASA IN SRBIJAN,GOSPODJE BOMO TUKAJ MI A VAMA GORE NJEMSKI PSI“.NA KRAJU I SVJETSKOG RATA U MJESECU OKTOBRU 1918 KADA SU VIDJELI JASNE REZULTATE RATA U MARIBORU NAPADAJU NJEMCE SA LEDJA ,A DO JUCE SU BILI NJIHOVI BUZDOVANI PROTIV TALIJANA.NEMILOSRDNO PO I SVJETSKOM RATU PROGONE NJEMCE I NJEMSCURE IZ VECIH MJESTA U KOJIMA SI ONI BILI VECINSKO STANOVNISTVO.NJEMSCURI SU SLOVENACKI KONVERTITI ,KOJI SU SE ASIMILIRALI U NJEMCE,ISTO KAO NASI KONVERTITI U TURKE.TE NJEMSCURE SLOVENCI SU DJELIMICNO PROTJERAKI A DJELIMICNO LEKVIDIRALI POSLIJE PRVOG I DRUGOG SVJETSKOG RATA.TAKO DA U SLOVENIJI DANAS NEMA NI NJEMACKE I NJEMSCURSKE MANJINE I AKO SU SLOVENCI BILI 1200 GODINA POD NJEMCIMA.CRNOGORCI NIKADA POTPUNO NIJES BILI POD TURCIMA A DANAS NA TLU CRNE GORE IMAMO VEC VRSTA KONVERTITA KOJI SEBE PREDSTAVLJAJU ZA DRZAVOTVORNI ELEMENAT./nastavak slijedi/

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here