Насловна Политика Посланици данас о резолуцији о приступању ЕУ

Посланици данас о резолуцији о приступању ЕУ

0
ПОДИЈЕЛИ

skupstina-crne-gore1

Посланици у црногорској Скупштину расправљаће данас о резолуцији о начину, квалитету и динамици процеса интеграција Црне Горе у Европску унију (ЕУ) којом је предвиђено да Одбор за европске интеграције прати и оцјењује преговоре о приступању.

Резулуцијом, коју су предложили посланици Бранко Радуловић, Миодраг Вуковић, Александар Дамјановић и Дамир Шеховић, предвиђено је и да Одбор даје мишљења о припремљеним преговарачким позицијама.

Предвиђено је да Скупштина, у циљу пуног доприноса квалитета процеса европских интеграција, успоставља потребну структуру својих односа са Владом, представницима цивилног сектора и институцијама ЕУ.

Тим документом предвиђено је да Одбор разматра информације о преговарачком процесу, даје мишљења о питањима која се отварају током преговора и оцјењује дјеловање преговарачког тима.

„Посебан допринос квалитету тог процеса дају матични одбори у чијој надлежности је област обухваћена пројединим преговарачким поглављем, који са Одбором за европске интеграције разматрају припремљене преговарачке позиције“, каже се у образложењу предложене резолуције.

Мишљења Одбора за европске интеграције разматра Влада приликом утврђивања коначног текста преговарачке позиције и о томе обавјештава Скупштину Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here