Насловна Политика Посланици Бундестага: Укинути НАТО и правити савез са Русијом

Посланици Бундестага: Укинути НАТО и правити савез са Русијом

7
ПОДИЈЕЛИ

Посланици Бундестага затражили су укидање ратног савеза НАТО, савез са Русијом у Европи и заустављање ратификације Споразума о приступању Црне Горе у НАТО.

Инге Хегер и Александар Ној и предсједник Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ Гојко Раичевић сусрели су се јуче у просторијама овог покрета. Хегер и Ној су посланици њемачке опозиционе странке Линке (Љевица), странке која у парламенту Њемачке заступа критичан став према НАТО-у. 

Главна тема разговора посланика Љевице и предсједника Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ биле су су биле евро-атланске интеграције.

У заједничкој изјави за јавност константовано је:

-Свијест о неопходности хитног обустављања свих акција које свијет гурају све више према новом Хладном рату и новом сукобу војних блокова.

-Тренутна НАТО-ва политика проширења према истоку, сјеверу, југу и западу је погрешна политика. У овом контексту, ми позивамо националне парламенте држава које су чланице НАТО алијансе да се успротиве ратификацији којом би Црна Гора постала 29- та НАТО чланица.

Њемачки парламентарци су додатно затражили укидање ратног савеза НАТО:

„Додатно тражимо укидање ратног савеза НАТО и умјесто тога залажемо се за сигурност и стабилност са Русијом у Европи“.

gojko i ljevičari

Подсјећамо да је у заједничком закључку Европске љевице и Нордијских зелених а на предлог предсједника Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ Гојка Раичевића, упућен позив националним парламентима да не гласају за ратификацију Споразума о НАТО интеграцијама Црне Горе.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „Додатно тражимо укидање ратног савеза НАТО и умјесто тога залажемо се за сигурност и стабилност са Русијом у Европи“. Је ли могуће да још неко у Европи исто мисли као и ми? Браво!

 2. 0
  0

  Тако је, НАТО је далеко, а Русија јесте Европа. Шта ће Европи газде из Америке. Европа треба да гледа себе и да јача себе

 3. 0
  0

  Одлично је што је Гојко Раичевић угостио ове људе. Укинути НАТО, а стабилност Европе обезбедити кроз савез са Русијом – значи почетак укидања савременог фашизма и стварање нове алтернативе америчком империјализму.

 4. 0
  0

  Svaka cast! DF + njemacki ljevicari, taman, da se potrpaju u jedan autobus, pa pravac u Moskvu, da uzivaju u blagodetima putinokratije, a mi, i njemacki narod, da pocinemo od populizma.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here