Насловна Издвојено Порука младима ДПС-а: Позивате на линч а ваше су колеге позивале на...

Порука младима ДПС-а: Позивате на линч а ваше су колеге позивале на рат

2
ПОДИЈЕЛИ

Мирко Павићевић, координатор Форума младих УРА Никшић оцијенио је одговор младих ДПС-а Никшић на његово пређашње саопштење као још један показатељ немоћи и покушај да се сакрије раскол у редовима младих ДПС-а.

„Срамота је колеге из ДПС-а да ви некога позивате да објасни своје поступке. Такође је срамота и чињеница да подржавате власт која у Црној Гори фабрикује само корупционашке афере, дијели народ и изазива нетрпељивост док себи у џеповима ставља милионе,“ истиче Павићевић.

Он подсјећа да је за покрет УРА од оснивања до данас Љубо Чупић симбол антифашизма у Црној Гори па и у Никшићу.

„Грађански покрет УРА баштини грађанске, европске вриједности, али прије свега антифашизам као основ здравог друштва,“ истиче Павићевић и додаје да здраво друштво није могуће изградити све док је ДПС на власти, тј. све док је на мјесту предсједника ДПС-а човјек који је деведесетих позивао на братоубилачке ратове а величао оно чега се данас наводно јежи.

„Ваш, вјероватно доживотни лидер, је онај који је најодговорнији за дубоке подјеле у овом друштву, које нас толико исцрпљују и онемогућавају да почнемо да живимо цивилизовано као сва иоле нормална друштва.

Такође, подсјећамо да су људи из покрета УРА 90-тих година позивали на мир и толеранцију, док су ваши фотељаши, неки данас већ осуђени као шефови криминалних група, позивали на рат. 

Забрињава и то што ви драге колеге као млади, нови нараштаји посљедњих дана позивате на линч и убиства других људи само због политичке припадности. Је ли се тако граде здрава и успјешна друштва, драге колеге? Можда вас треба и разумјети јер у ДПС-у то нијесте могли од кога ни научити, једино што сте могли научити јесте да ни ‘шах не волите да играте због шаховнице’,“ нагласио је Павићевић.

Павићевић каже и да ДПС-у највише смета чињеница да никада неће искористити здрав разум чланова функционера покрета УРА за њихове прљаве послове. Он је позвао ДПС да се не бави политичким идејама покрета УРА већ да објасне грађанима зашто скоро 70% младих Никшићана одлази из свог града.

„Одговорите између осталог и ко сноси одговорност за 40 милиона дуга Општине, за буџет који без егализационог фонда не би опстао. Ко је заправо крив што азил за псе не функционише па Општина годишње исплати преко 100.000е за накнаду штете због уједа пса луталица? То су теме о којима они који се скривају иза срамног саопштења треба да говоре,“ каже Павићевић.

Павићевић закључује да у омладини покрета УРА раде на томе да сачувају Љуба Чупића као симбола и поноса, имена и лика, и осмјеха који плијени и не дозволе да му параполитичка организација додјељује слијепу улицу.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here