Насловна Политика Портпарол „Анонимуса“ осуђен на пет година затвора

Портпарол „Анонимуса“ осуђен на пет година затвора

0
ПОДИЈЕЛИ

Новинар и неформални портпарол хакерске групе „Анонимуси“ Барет Браун је осуђен на пет година затвора због неовлашћеног приступа заштићеном рачунару, саопштиле су његове присталице.

osvetice-sarli-anonimusi-objavili-rat-dzihadistima

Браун, који је ухапшен 2012. године, првобитно је био оптужен за сарадњу са хакерима, али је касније признао кривицу по блажим оптужбама, укључујући саучесништво у неовлашћеном приступању заштићеном компјутеру, пренијела је агенција АФП.

Након изрицања казне на савезном суду у Даласу, група „Слобода за Барета Брауна“ је на Твитеру написала „Сједињене Државе неправде: Барет Браун осуђен на 63 месеца затвора“.

Браун, који је писао за часопис „Ванити Фер“, лист „Хафингтон Пост“ и друге америчке медије, постао је незванични портпарол „Анонимуса“, а против њега је подигнута оптужница 2011. зато што је објављивао линкове ка подацима украденим од компаније у сектору безбедности „Стратфор Глобал Интелиџенс“.

У Браунову одбрану су стале многе организације које се залажу за слободу говора, укључујући Комитет за заштиту новинара и Репортере без граница.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here