Насловна Политика Портал Лајм: Цанка осим Улциња варао и државу

Портал Лајм: Цанка осим Улциња варао и државу

0
ПОДИЈЕЛИ

Афера Цанка поприма веће размјере, пошто његов покушај оспоравања одлуке суда открива још једну превару, овог пута не према Општини Улцињ, већ́ према држави, наводи портал Лајм.

Они наводе да треба подсјетити читаоце да је прва превара била уперена према Општини Улцињ, а фактуре са којима је Мустафа Цанка покушао да изврши превару, проглашене фиктивним одлуком Привредног Суда.

Његова посљедња изјава на његовом порталу која каже: “Тако да ћемо дати још једну шансу Привредном суду да исправи погрешку, а ако не, идемо парницом. Већ смо доказали да преваранти говоре неистину!”, кажу са портала Лајм да су  провјерили податке из Пореске управе, гдје су дошли до доказа који потврђују да су фактуре фиктивне и не појављују се у годишњем билансу.

Детаљном анализом они су дошли до сазнања да фиктивни рачуни поднесени општини припадају 2016. и 2017. години. Фактуре из 2016. године имају укупну вриједност од 1.166 €.

Позивајући се на контни план у складу са рачуноводственим стандардима, рачуни из 2016. у износу од € 1166 требали су да буду забележени у синтетички рачун или групације 20,21,22 код потраживања.

У групацији 20 спадају потраживања од продаје производа, робе и услуга, у складу са стандардима МРС18, МРС 39. У пољу у којој су требали да буду ови приходи, стоји сума од -2.0 еура. Ово доказује да фале 1163€ које су скривене у годишњем извјештају или у то вријеме те фактуре нису ни постојале јер су ове фактуре издате касније.

На основу биланса успјеха у групи од 60.61 у којој су укључени приходи од услуга, такође нису забележени ови рачуни. Вриједно је нагласити да су приходи од услуга портала Ул-инфо за 2016 год. били свега 690 €, и да су рачуни били тачни, тај износ би требао бити већи, чиме се показала спремност Мустафе Цанке и за утају пореза.

Све ово указује на чињеницу да да су у питању фиктивне фактуре. Такође се доказује да је Мустафа Цанка осим општине Улцињ варао и државу Црну Гору манипулисањем годишњих извјештаја које су законска обавеза и да такве злоупотребе подлијежу строгим казнама.

Извор: lajm.me

 

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here