Насловна Друштво Портал Index.hr дијелио српске чоколадице у центру Загреба (ВИДЕО)

Портал Index.hr дијелио српске чоколадице у центру Загреба (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Послије скандала у Дубровнику са чоколадицама „Пионира“ из Суботице, које је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић поделила дјеци а затим се извињавала због тога, и након бурних реакција јавности у којима је оптужена за расизам, хрватски портал Index.hr одлучио је да вечерас грађанима Загреба дијели српске чоколадице.

Њихови новинари Хрвоје и Звонимир одлучили су да прошетају центром Загреба и подијеле „спорну чоколадицу ‘Цица мацу'“ на Тргу Бана Јелачића. Они су ушли и у просторије странке Милана Бандића гдје су их, како наводе на порталу, неки „збуњено гледали“ док су други прихватили поклон и захваљивали.

Подсјетимо, хрватска предсједница је одлучила да се извини родитељима што је подијелила српске чоколадице дјеци. Њој са друге стране није спорно њено сликање са усташком заставом, а данас је, више од мјесец дана након што је постављена спомен-плоча у центру Јасеновца са усташким поздравом „За дом спремни“, изјавила да плоча није спорна јер закон не брани плочу, што је нетачно, јер је према закону и Уставу Хрватске незаконито јавно истицање и постављање усташког поздрава.

Index u suradnji s Telegrafom dijeli srpske čokoladice na Trgu bana Jelačića.

Geplaatst door Index.hr op vrijdag 9 december 2016

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here