Насловна Политика Порошенко жртвовао војнике у Дебаљцеву зарад политичког опстанка

Порошенко жртвовао војнике у Дебаљцеву зарад политичког опстанка

0
ПОДИЈЕЛИ

Украјински председник Петар Порошенко жртвовао је животе великог броја војника у Дебаљцеву, само да би спречио своје милитантне коалиционе партнере да га оптуже за издају, наводи агенција Срна, позивајући се на неименоване анлитичаре.

porosenko_620x0

Можда се у Дебаљцеву могла спречити смрт бројних украјинских војника.

Порошено је, наводно, одбијао да призна да је хиљаде украјинских војника опкољено у Дебаљцеву које су снаге Донбаса желеле да преузму и да сасвим повежу територијално Доњецк и Луганск.

Преговори у Минску трајали су 16 часова, а већина тог времена потрошена је у убеђивању Порошенка да призна да су војници у безизлазном положају и да се мора наћи начин за њихову предају.

Како то Порошенко није учинио, одмах након преговора уследио је завршни жесток напад проруских снага, који је довео до предаје дела војника, напуштања Дебаљцева, али и великих жртава и разарања.

Магазин „Шпигл“ је писао да део одговорности сносе и немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Франсоа Оланд, који су покренули мировну мисију, чији је један од циљева, наводно, био решавање ситуације у Дебаљцеву.

Они су покушали да убеде Порошенка у Минску да попусти и да договори повлачење трупа, али је он, у стрепњи од радикала у Кијеву, то одбио. Порошенко је тако жртвовао људе зарад политичког опстанка – наводе аналитички портали како преноси агенција Срна.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here