Насловна Политика Порошенко запретио Русима авионским ударима

Порошенко запретио Русима авионским ударима

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Украјине Петро Порошенко запретио је Русији авио ударима у случају да „спроводи агресивне амбиције“.

Порошенко је данас обишао харковски Универзитет ваздушних снага „Иван Кожедуба“, где је одржао говор кадетима дипломцима, будућим пилотима.

„Наша војна авијација, по својој намени, ватреној моћи и домету ратног дејства мора постати снага која ће да спречи агресивне амбиције Русије и да нанесе адекватан удар агресору“, рекао је Порошенко, додајући да у складу са Споразумом из Минска војна авијација не дејствује, осим у случају повреде ваздушног простора и у случају транспорта рањених и повређених.

Порошенко је рекао како је 2016. проглашена „годином авијације“, с обзиром на њену улогу у одбрани ваздушних граница Украјине. Он је навео да ће ове године у ратну авијацију бити уложено око 2,5 милијарде гривни (око 90 милиона евра).

„То ће бити довољно за обнову 35 авиона и 15 хеликоптера. Половина ће бити и модернизована“, казао је Порошенко.

Он је одликовао 200 припадника војно-ваздушних снага за хероизам.

Порошенко је најавио и да ће потписати указ о демобилизацији око 17.000 војника који су мобилисани током прошле године. Како је рекао, мобилисане војнике замениће војници по уговору. Он је најавио да су мобилизације у будућности могуће, у зависности од ситуације на фронту и „поступака агресора“.

„Радимо на томе да обновимо територијални интегритет Украјине. Чинимо то и на политичком и на дипломатском плану“, казао је Порошенко.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Predlažem Valcmanu, kako je pravo ime ovom prevarantu i kradljivcu, da pozove u pomoć „Kosovo“, Albaniju i Montenegro da „združenim snagama“ napadnu Rusiju, koja je nakon ovoga sigurno jako „zabrinuta“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here