Насловна Политика Порошенко: Украјина остаје уз договор из Минска

Порошенко: Украјина остаје уз договор из Минска

0
ПОДИЈЕЛИ

 

Украјински предсједник Петро Порошенко изјавио је на сједници националног Савјета за безбједност и одбрану да Украјина остаје привржена договорима из Минска.

porosenko

„Ми нећемо дозволити рушење договора из Минска. Све треба да се заснива искључиво на њима“, рекао је Порошенко, додајући да је потребно да се осигура њихова имплементација, између осталог и у оквиру Контакт-групе.

Порошенко је рекао да су за Кијев приоритет „поштовање режима прекида ватре, ослобађање заробљеника, повлачење стране војске, затварање границе и почетак политичког процеса деескалације и рјешавање стања“, што је и у складу са договорима из Минска, пренио је Укринформ.

УНН преноси Порошенкову изјаву да по тим договорима аеродром у Доњецку треба да буде демилитаризована зона.

Учесници сједнице СНБО минутом ћутања одали пошту погинулима у Маријупољу, граду на југоистоку Доњецке области на Азовском мору, гдје је јуче погинуло 30 људи а рањено 95.

Порошенко је, такође, најавио да ће се шефови дипломатије ЕУ и Украјине срести сјутра.

„Сјутра треба да буде одржано засједање министара иностраних послова ЕУ, гдје ће бити координисани поступци за осигурање безбједности Украјине и појачању притиска на Русију“, казао је предсједник Украјине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here