Насловна Политика Порошенко: Украјина ће наставити да се залаже за правду

Порошенко: Украјина ће наставити да се залаже за правду

0
ПОДИЈЕЛИ

Украјински председник Петро Порошенко обећао је у среду да ће наставити да се залаже за правду упркос руском вету на резолуцију УН о оснивању међународног суда за утврђивање одговорности за обарање авиона „Малезија ерлајнса“ на истоку Украјине.

porosenko

Резултат гласања у Савету безбедности УН о обарању авиона МХ17 – 11 гласова за оснивање суда, три уздржана и само Русија против“, написао је на свом Фејсбук профилу Порошенко, преноси АФП.

Резултати сами говоре за себе, али Украјина се неће ту зауставити„, навео је он, додајући да кривци морају бити кажњени.

Русија је уложила вето на резолуцију Савета безбедности Уједињених нација о оснивању међународног суда за утврђивање одговорности за обарање авиона „Малезија ерлајнса“, који је погођен 17. јула прошле године изнад источне Украјине, када је погинуло свих 298 путника и чланова посаде.

Од укупно 15 чланова Савета безбедности, 11 је гласало за резолуцију, коју су сачинили Малезија, Аустралија, Белгија, Холандија и Украјина, јавио је АФП.

Русија је искористила право вета, а од гласања су се уздржали Кина, Ангола и Венецуела.

Руски амбасадор у УН Виталиј Чуркин је након гласања упитао на основу чега се гарантује да ће таква истрага суда бити непристрасна и како ће истрага одолети агресивној пропаганди медија, навео је АФП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here