Насловна Политика Порошенко: Разоружати све нелегално наоружане групе

Порошенко: Разоружати све нелегално наоружане групе

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Украјине Петар Порошенко наредио је данас безбедносним снагама да разоружају све илегалне наоружане групе у земљи након што су се у граду Мукачево, на западу Украјине, сукобили ултранационалистички Десни сектор и полиција.

porosenko

Ниједна политичка снага не сме да има наоружане ћелије и ниједна их неће ни имати„, рекао је Порошенко током састанка Савета националне безбедности и одбране Украјине.

Он је истакао да појава наоружаних мушкараца у Мукачеву, који је хиљадама километара удаљен од фронта, представља покушај да се дестабилизује ситуација у Украјини, преноси руска агенција „Раша Тудеј“.

Власти то неће дозволити„, подвукао је председник наредивши Министарству унутрашњих послова и Служби безбедности Украјине да разоружају нелегално наоружане групе.

Председник је нагласио да је суштина сукоба у Мукачеву, који се налази на граници са Словачком и Мађарском, борба за контролу кријумчарских путева.

Са друге стране, портпарол Десног сектора Артјом Скоропадскиј рекао је да се наредба председника не односи на ту ултранационалистичку групу.

Изјава Порошенка односи се на нелегално наоружане групе, а ми то нисмо. То су бандити, а ми смо добровољци, који штите независност и територијални интегритет Украјине, те се то не односи на нас„, рекао је он новинској агенцији Риа Новости.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here