Насловна Друштво Породице жртава: УНМИК игнорисао трговину органима

Породице жртава: УНМИК игнорисао трговину органима

0
ПОДИЈЕЛИ

Удружење породица киндапованих и убијених на Косову и Метохији у потпуности подржава Саветодавну комисију за људска права УН којом председава Марек Новицки, јер, како се наводи у данашњем саопштењу, доказано је да мисија УНМИК-а није спровела ефикасну истрагу у случајевима везаним за трговину људским органима.

zuta-kuca-trgovina-organima

„Породице жртава у том извештају виде можда последњу шансу да ће доћи до правде и за српске жртве“, наведено је у саопштењу Удружења киндапованих и убијених на Косову и Метохији.

У том удружењу тврде да се годинама крило и ћутало о трговини људским органима у Албанији и да су многи из НАТО алијансе, КФОР-а, УНМИК-а, саучесници злочинима над Србима.

„Доказ за то је да је у извештају комисије за људска права УН, објављено да су отети и киднаповани Срби, цивили, полицајци и војници затварани у америчку базу „Бондстил“, додају у Удружењу породица киндапованих и убијених.

Породице жртава затражиле су да им се одговори да ли су отети Срби и даље у том затвору, да ли је праведно да, како кажу, „вође „УЋК“-а буду „премијери-председници-министри такозване Републике Косово“.

„По цену сопствених живота тражићемо одговорност НАТО-а, КФОР-а, УНМИКА-а, ЕУЛЕКС-а који су одговорни за животе наших најмилијих по резолуцији 1244 Савета безбедности“, поручило је то удружење.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here