Насловна Друштво Породица Стојана Жупљанина упозорава да му је живот у Хагу угрожен

Породица Стојана Жупљанина упозорава да му је живот у Хагу угрожен

0
ПОДИЈЕЛИ

Породица Стојана Жупљанина упозорава да се он налази у веома у лошем здравственом стању, да је имао два мождана удара и да му лекари у Хагу не дају одговарајућу терапију.

Стојан Жупљанин, Србин осуђен пред Хашким трибуналом, враћен је у ћелију, пошто је неколико дана провео у притворској болници после прошлонедељног другог можданог удара.

Његов син Младен је изјавио да је Жупљанин изразито лоше, а због неодговарајућег лечења између два шлога протеклих месец дана целукопно здравље му је озбиљно нарушено.

„Сад му константно варира притисак, час је врло низак, а час изразито висок. Десна рука му је укочена, и даље тешко прича, попуцали су му капилари на челу, добио је неке флеке по лицу и коса му се одједном проредила,“ прича Младен.

„Више неодговарајућих лекова, које је примао месец дана пре другог можданог удара, потпуно су му пореметили комплетно здравље. После првог можданог удара када му се затворило око, тражио је да иде на ЦТ, али притворски лекар је то одбијао и тврдио да му је бактерија напала око. Давао му је некакву маст да 25 дана маже око и ништа није вредело“,тврди Младен Жупљанин.

Млађи Жупљанин каже да је пре повратка у ћелију отац добио савете како да вежба укочену руку и свакодневно у провидној кеси добија неке таблете за које не зна ни које су, ни због чега их пије. Само му донесу да их попије и ништа му не објашњавају.

„Он је био здрав човек, који је редовно и умерено вежбао.Сад је у ситуацији да још један мождани удар може да га убије,“ истиче Младен и додаје да ће породица следеће недеље ићи у Хаг да посети Стојана.

Породица је изнела да ће затражити гаранције Владе Србије да Стојана Жупљанина пусте на лечење у Београд.

Извор: Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here