Насловна Друштво Породица Ђуришић: Кривична пријава против директора Дирекције за имовину Подгорице

Породица Ђуришић: Кривична пријава против директора Дирекције за имовину Подгорице

0
ПОДИЈЕЛИ

Породица Вање Ђуришића поднијеће кривичну пријаву против директор Дирекције за имовину Подгорице Младена Илића, због фалсификата и злоупотребе службеног положаја.

Како се наводи, Илић је, злоупотребивши службени положај, довео у заблуду јавност, медије и судију Основног суда Сима Рашовића, којем је подметнуо фалсификовани докуменат уз предлог за доношење привремене мјере.

Породица Ђуришић указује да је пуне 23 године – од 1992.  до 2015. водила спор за њену имовину пред Основним судом у Подгорици против градских власти Подгорице, који се завршио пресудом о застари потраживања.

У том периоду предмет је промијенио шест судија Основног суда, на стотине рочишта и десетине судских вјештачења и излазака на лице мјеста, а све плаћано из џепа породице Ђуришић.

За сво ово вријеме једини папир на који се позивала Подгорица био је фалсификовани споразум између СИЗ-а за уређење грађевинског земљишта и комуналне дјелатности  Титоград и Драгутина Ђуришића. Тај споразум је од стране сада већ покојног графолога Слободана Секулића одређеног од стране суда проглашен као фалсификат 2006. године“, указала је породица Ђуришић.

Како се навели, суђења су настављена, мијењале су се судије, заказивана рочишта која су често одлагана због недолажења представника Подгорица и разноразних изговора са њихове стране.

На инсистирање Главног града 2015. године Основни суд поново одређује графолошког вјештака  да да своје мишљење о већ доказано фалсификованом споразуму.  Веселинка Никчевић,  графолошки вјештак одређен од стране суда, још једном (што није пракса да се за већ утврђени фалсификат позива нови графолог и тиме доводи у питање стручност и искреност претходног вјештачења) потврђује да је споразум фалсификат и да потпис није рукопис Драгутина Ђуришића. У немогућности да донесе пресуду на основу фалсификата  у корист Подгорица, судија Основног суда Данијела Вукчевић  доноси „смијешну“ пресуду о застари потраживања за нашу имовину за коју смо се мукотрпно судили и доказивали 23 године. Пресуду о застари која не би наступила да је суђење трајало у разумном року који закон налаже“, истиче породица Ђуришић.

Додају да су се на пресуду Основног суда жалили Вишем суду у Подгорици, који их је због „презатрпаности предметима“ упутио на делегирање у Виши суд у Бијелом Пољу.

Виши суд у Бијелом Пољу потврђује одлуку Основног суда који је својом пресудом о застаријевању потраживања сакрио чињеницу о фалсификованом споразуму. Наша породица на ову одлуку шаље захтјев за ревизију Врховном суду, који  бива одбијен 25. октобра  2016. Године. Овим рјешењем Врховног суда којим се одбија ревизија, одлуке судова постају правоснажне и ми смо се на ту одлуку жалили Уставном суду који ни до данашњег дана није донио своју одлуку. Парцеле 4914 и 4915 које никада нијесу експропријисане су цијело вријеме суђења, прије и након тога, биле уписане на нашу породицу. „Застара“ се односи на парцеле које је Подгорица превела на себе на основу фалсификованог споразума, а не на ове двије парцеле које се и дан данас по посједовном листу воде на Вању Ђуришића“, наводи се у саопштењу.

Породица Ђурипић наводи да се у борби за остварење својих Уставом Црне Горе загарантованих  права у више наврата обнратила предсједнику Црне Горе, предсједнику Владе и предсједнику Скупштине.

Од предсједника Владе и Скупштине још нијесмо добили одговор. Предсједник Црне Горе Филип Вујановћ нам је послао писмени одговор и гле чуда, Младен Илић, свјесно доводећи у заблуду првог човјека државе, шаље као одговор на његов упит  о нашем случају, фалсификовани  споразум! То исто је послао и предсједнику Владе Душку Марковићу и предсједнику Скупштине Ивану Брајовићу. Из тог разлога Илићу следује кривична пријава од стране наше породице“, стоји у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here