Насловна Архива Поред УССЦГ и Радничке партије, и мајке спремне на протест против мјера...

Поред УССЦГ и Радничке партије, и мајке спремне на протест против мјера Владе

1
ПОДИЈЕЛИ

Унија слободних синдиката (УССЦГ) организоваће данас протест на платоу испред зграде Скупштине Црне Горе, због Владиних мјера економске политике, којима су смањене накнаде мајкама са троје и више дјеце и укинути дјечји додаци.

Представници УССЦГ позвали су своје чланове и све грађане Црне Горе да се придруже протесту и покажу солидарност са онима на које се односе мјере које је усвојила Влада.

Имајући у виду да је Влада без претходних консултација са социјалним партнерима усвојила те мјере, као и да терет погрешно вођене економске политике поново пада на запослене и грађане, позивамо све чланове и грађане да се придруже протесту”, наводи се у саопштењу УССЦГ.

Протест ће, како је најављено, почети у 14 сати.

И из Радничке партије су најавили да ће због Владиних мјера организовати протестно окупљање испред Скупштине.

Радничка партија ће протест организовати у уторак у десет сати, у вријеме одржавања сједнице парамента на којој ће се расправљати о Владиним мјерама.

И мајке спремне на протест

Ако Скупштина сјутра усвоји Владине предлоге накнада за мајке од 336 еура биће смањена на 264 или за 22 одсто, а накнада од 192 на 144 еура или за 25 одсто.

Кориснице накнада за мајке са троје и више дјеце у анкети Вијести казале су да су незадовољне одлукама Владе о смањењу накнада, а спремне су и на радикалне мјере протеста.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here