Насловна Друштво Поред куће вође “кавачког клана” скровиште 15 метара испод земље (ВИДЕО)

Поред куће вође “кавачког клана” скровиште 15 метара испод земље (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

У близини куће Которанина Радоја Звицера, који слови као један од вођа “кавачког клана”, налази се скривено склониште, које би могло бити један од “штекова” осумњичених за најтежа кривичних дјела, показује видео-снимак достављен редакцији Дана.

Овај лист тврди да се ради о објекту добро скривеном у оближњој шуми.

Улаз је, пише Дан, маскиран лажном шахтом која је прекривена травом и лишћем, као да се ради о канализационом отвору. На снимцима се види како неколико младића улази у скровиште укопано 15 метара испод земље.

Када су помјерили поклопац видјеле су се степенице, а унутра подземни ходници.

Из ходника се улази у просторију у којој се виде ћебе, јакна и друге ствари. Та чињеница доказује да је склониште и даље у функцији и да је вјероватно послужило неким од криминалаца након крвавих обрачуна између которских кланова, пише Дан.

С обзиром на то да се све ове ствари још налазе у објекту јасно је да га полиција није открила, јер би у супротном предмети били изузети због ДНК анализа.

Полицији промакао овај подземни објекат

Грађани су, пише Дан, у близини склоништа виђали непознате људе за које претпостављају да су обезбјеђивали подземни објекат који датира још из доба бивше СФРЈ. Овај штек за криминалце налази се на погодној локацији пошто је близу и шумица.

Полиција је у више наврата претресала објекте које користи Звицер и о томе обавјештавала јавност, али им је овај очигледно промакао.

Прије три мјесеца припадници Посебне јединице извршили су претресе у кућама, аутомобилима и другим објектима које користе безбједносно-интересантне особе Радоје Звицер, Слободан Кашћелан, Драган и Предраг Кнежевић, Срђан и Борислав Јуришевић и Игор и Александар Ђуришић.

Та акција је, како је саопштено из полиције, изведена у циљу расвјетљавања више кривичних дјела убистава почињених у Котору, у Будви, Бару, Подгорици, Новом Саду и у Београду. Прибављена је наредба од истражног судије Вишег суда у Подгорици, а онда се у највећој тајности кренуло у претресе, и то на два локалитета Кавач и Видиковац. Тада овај подземни пролаз није откривен.

У извршеним претресима тада су пронађени и изузети предмети који су били упућени на даље вјештачење, а то су два панцира, више мобилних телефонских уређаја и СИМ картица, гардероба, технички уређај такозвани „дрон”, технички уређај ометач телефонских сигнала, ручна радио-ве- за и други технички уређаји за аудио-визуелно снимање.

Обрачун которских кланова, „шкаљарског” и „кавачког”, почео је када је у Шпанији прошле године нестала већа количина кокаина. Припадници кавачке криминалне групе, наводно су тражили од Горана Ђуричковића да им исплати милионски износ за штету коју су претрпјели. Пошто је Ђуричковић одбио да им исплати тај новац, почео је обрачун унутар кланова, подсјећа Дан.

Прво је у фебруару прошле године у Подгорици у ваздух дигнут аутомобил Милана Вујотића, који се повезује са Јовицом Вукотићем, а исте вечери је у Београду ликвидиран Горан Радоман са Цетиња, који је прије нестанка кокаина у Шпанији био у добрим односима са неким криминалним групама у Котору.

Убрзо након тих догађаја, Вујотић је напустио Црну Гору и нема информација да се у међувремену вратио.

Потом је у априлу у Будви ликвидиран Саша Марковић.

Неколико недјеља касније, полиција је ухапсила Грегорија Ферариса и Александра Марковића, који су осумњичени за планирање атентата на Ђуричковића.

Подгоричанин Срђан Влаховић (28) који је, према полицијским информацијама био близак једном од два которска криминална клана, једна је од последњих жртава која је била блиска „кавачком клану”. Након његове ликвидације услиједила је серија убистава гдје су жртве били припадници „шкаљарског клана”.

dan-logo

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here