Насловна Политика Поповић: Русија подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану

Поповић: Русија подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Српске народне партије Ненад Поповић саопштио је данас да „Русија у потпуности подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану“, наводи Бета, реносећи његово саопштење које је упутио из Москве, гдје се састао са више руских званичника уочи Конгреса вадајуће партије Јединствена Русија.

Поповић је казао да су „Балкан и Србија важна питања за Русију“ и да је после инаугурације америчког предсједника Доналда Трампа „увјерен да ће српски интереси у региону бити у већој мери уважени од стране међународне заједнице, захваљујући бољем разумевању између Русије и САД“.

Лоше вијести за Албанце и Хрвате

По његовим ријечима, то су лоше вијести за Албанце и Хрвате, „али и за оне који седе у Београду и раде против интереса Србије“.

Званичној Москви потребни економски снажни Србија и Балкан

Поповић је додао да „Србију очекује напоран рад, спровођење коренитих промена у друштву, уклањање свих препрека које су спречавале Србију да заузме своју природну улогу лидера на Балкану“.

Како је оцијенио, „Србија треба да постане економска, војна и политичка регионална сила, што је позиција која јој и припада“.

У разговорима у Русији, посебно је наглашено да су „званичној Москви потребни економски снажни Србија и Балкан и да је она спремна да помогне да до тога дође“.

„Најважније је да на том путу прихватимо пружену руку братске Русије“, закључио је предсједник СНП, пренијела Бета.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Људи моји, па ко може више да истрпи овакве глупости. Какав лидер на Балкану може да буде Србија??? Пре свега, поред Србије, Балкан чине: Хрватска, БиХ, Ц.Гора, Македонија, Албанија, Грчка, Бугарска, Румунија и делимично Мађарска, Турска и Молдавија! Већина ових земаља је трриторијално већа од Србије, неке су економски далеко јаче, неке су у НАТО, СВЕ су антируске и сад ту Србија треба ту да буде неки лидер(?!?), а Русија то још и подржава?!? Не знам дал је већа глупост онога ко овако нешто изјави или оних који у то поверују???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here