Насловна Политика Поповић: Нико није сигуран да има цензус, осим ДПС

Поповић: Нико није сигуран да има цензус, осим ДПС

3
ПОДИЈЕЛИ

Andrija Popovic 02

Предсједник Либералне партије Андрија Поповић оцијенио је да је актуелно стање на црногорској политичкој сцени такво да готово и да нема, осим ДПС, политичке партије која сигурно може рачунати на самосталан прелазак изборног цензуса од три посто.

Он је у интервјуу за Дневне новине казао да чињеница да имамо 12 независних посланика уноси конфузију и међу политичаре, а нарочито међу бираче.

Веома је компликована тренутна ситуација на нашој политичкој сцени, као никада у четвртвјековној црногорској парламентарној историји. Сама чињеница да имамо 12 независних посланика у црногорском парламенту, од укупно 81 или 15 посто, довољно говори о томе. Ни ми, политички актери, не можемо се снаћи ко је гдје и ко кога заступа и са каквим легитимитетом, а како се тек осјећа просјечан бирач„, рекао је Поповић.

Он је додао и да је питање и за надлежне државне органе, иако не очекује никакав одговор, да ли су ови расколи у већини политичких партија ничим и случајно изазвани или је то све посљедица диригованих „дијељења“.

Према његовим ријечима, с једне стране, нормално би било да дође до ванредних парламентарних избора, који би разријешили актуелни политички „Гордијев чвор“.

С друге стране, тешко да ће до њих доћи прије прољећа 2016. године, када се очекује имплементација усвојеног изборног законодавства, са веома важном електронском идентификацијом бирача. Не вјерујем да ће већина политичких актера пристати на ванредне парламентарне изборе, а да се не може примијенити изборно законодавство„, рекао је он.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Jeftini spin Popovica. Posljednje istrazivanje: DPS 40%, DF 17 odsto, SNP 7, Bečic 6, SDP (Ranko) 5, Demos 5, BS 4, URA 4, SDP (Brajovic) 2, Pozitivna 2, LP 2..

  2. 0
    0

    Јесте само ѕамијениш цифре па напишеш : ДПС, Демос, Демократе, па се онда крљају око 5 % ДФ и СНП

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here