Насловна Политика Поновљени избори у Македонији: СДСМ освојила највише гласова

Поновљени избори у Македонији: СДСМ освојила највише гласова

0
ПОДИЈЕЛИ

На поновљеним изборима у тетовском селу Теарце највише гласова добио је Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ), објавила је Државна изборна комисија на свом званичном сајту, преносе медијске агенције у региону.

Према наводима комисије, СДСМ је освојила 245 гласова, ВМРО-ДПМНЕ 149, ДУИ, ДПА и Алијанса за Албанце по један глас, а ВМРО два гласа. Излазност је била 56,3 процената, што значи да је гласало 402 бирача од укупно 714.

Македонска полиција је рекла да је добила информације да су двије особе наводно пробале да подмите грађане, нудећи им од 100 до 500 евра да не гласају, преноси АП. Они су наводно тражили личне документе гласача као доказ да неће гласати. Према извјештају невладине организације „Цивил“, они су покушали да подмите око 40 грађана.

Раније вечерас, странка ВМРО-ДПМНЕ прогласила је побједу на поновљеним изборима.

Како преноси МИА, представник те партије Антонио Милошоски навео је на друштвеним мрежама да је његова странка „одбранила вођство од око 300 гласова“.

Портпарол Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Петре Шилегов рекао је да је побједа ВМРО-ДПМНЕ на тим изборима „симболична“.

Како подсјећа Тањуг, одлуку о понављању избора на том бирачком мјесту донио је Управни суд, што је изазвало велико незадовољство у редовима ВМРО, с обзиром на врло тијесан резултат који су двије партије освојиле након избора 11. децембра – 51:49 посланичких мјеста у корист те странке.

Према првим незваничним информацијама, како наводи македонска телевизија Сител, гласало је 402 од укупно 714 уписаних бирача, што је за два гласа мањи одзив него прије двије недеље.

На изборима у том селу 11. децембра гласало је 714 бирача, а ВМРО-ДПМНЕ освојио је свега четири гласа више од СДСМ-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here