Насловна Друштво Поновиће се суђење Дарку Шарићу

Поновиће се суђење Дарку Шарићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Дарку Шарићу, кога је Посебно одељење Вишег суда у Београду осудило на 20 година затвора због организовања криминалне групе која се бавила шверцом наркотика, суђење ће бити поновљено, сазнаје незванично „Политика”.

Веће Апелационог суда које је одлучивало по жалбама на првостепену пресуду, како каже наш саговорник, донело је одлуку да се она укине у односу на првоокривљеног Шарића, а поступак понови пред првостепеним већем.

„У односу на неке окривљене пресуда је потврђена, док су неки, због апсолутне застарелости кривичног гоњења, ослобођени оптужби. Пресуде су потврђене сведоцима сарадницима Драшку Вуковићу, Радану Адамовићу и Небојши Јоксовићу – наводи „Политикин” саговорник упућен у предмет.

У Апелационом суду јуче нису желели да потврде информације до којих је „Политика” дошла, али нам је незванично речено да је „писмени отправак пресуде урађен и да сачекамо неколико дана док не буде експедован из суда”. Нисмо успели да сазнамо ни да ли одлука која је донета о поновном суђењу евентуално може да буде промењена.

Првостепеном пресудом, већином гласова трочланог судског већа Посебног одељења београдског Вишег суда Дарко Шарић је осуђен на 20 година затвора због организовања криминалне групе која се бавила трговином наркотицима. Он није присуствовао изрицању пресуде јер није желео да га из притвора доведу у судницу Специјалног суда.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here