Насловна Мозаик Понижавајућа правила за Русе: На СП забрањени руска застава, химна и националне...

Понижавајућа правила за Русе: На СП забрањени руска застава, химна и националне боје

5
ПОДИЈЕЛИ

Међународна атлетска федерација (ИААФ) саопштила је правила за руске атлетичаре који ће се после суспензије након допинг афере такмичити на првенству свијета у Лондону, преноси „Спутњик“. Руски атлетичари ће моћи да се такмиче не под националном заставом већ под заставом ИААФ.

„Руска застава и националне боје су забрањене, а спортску опрему у неутралним бојама мора да одобри ИААФ,“ наводи се између осталог у саопштењу којим се регулишу правила за руске атлетичаре и додаје:

„Црвена, бијела и плава боја забрањене су и на додатној опреми, тракама, завојима, накиту или слично. Ако спортисти освоје златну медаљу, на побједничком постољу ће слушати химну ИААФ, а ако неко буде пјевао руску химну суочиће се са казном.“

Поједини руски атлетичари, кандидати за медаље, попут актуелног свјетског првака на 110 метара са препонама Сергеја Шубенкова, скакачице увис Марије Лисицкене и скакачице са мотком Ангелике Сидорове, изјавили су да су правила ИААФ помало смијешна, али да ће се руски атлетичари на такмичењу држати заједно као никад раније, наводи „Спутњик“.

Министар спорта Павел Колобков признао је да ће атлетичарима, као великим патриотама, бити помало тешко, али да ће у Лондону и широм свијета када изађу на борилиште сви знати ко су и одакле су.

Русију ће на првенству свијета у Лондону, од 4. до 13. августа, представљати 19 атлетичара.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Једине веће бене од нас срба јесу руси!
  Ако ме нећеш оваквог какав сам, нећеш ме никако! Пих, где је достојанство???
  Сдитите се руси!

 2. 0
  0

  „Забрањено да руски скакач у даљ скаче у стилу који подсећа на каљинку и казачок, скакач у вис никако не би смео да пређе висину почасне ложе на стадиону, бацач кугле, кладива или копља не сме мрко да гледа према публици, руски краткопругаш или дугопругаш мора да гледа америчком строго у потиљак…

  Надамо се да фер и поштеној борби, у спортском духу, без жеље да се противник понизи…“

  Хахаххахахахах!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here