Насловна Политика Поништени избори у северној Митровици

Поништени избори у северној Митровици

1
ПОДИЈЕЛИ

Kosmet-glasanjeЦентрална изборна комисија Косова,(која  дјелује на привремено окупираној јужној српској покрајини КиМ-прим. редакције ИН4С),  поништила је гласање на бирачким местима у Техничкој школи, основној школи Свети Сава и Медицинској школи у северној Косовској Митровици. Датум за ново гласање биће одређен у среду или четвртак.

Члан  Централне изборне комисије  Косова (која  дјелује на привремено окупираној јужној српској покрајини КиМ-прим. редакције ИН4С) ,  Ненад Рикало рекао је да је ЦИК на седници која је синоћ одржана у Приштини донео одлуку да поништи гласање на три бирачка центра у северном делу Косовске Митровице.

,,Извршена је примопредаја материјала из четири северне општине и утврђено је да у три бирачка центра у Косовској Митровици нема услова за било какво пребројавање. Тај материјал је потпуно неупотребљив и  ЦИК је на својој седници одржаној синоћ донео одлуку да поништи и понови гласање у Техничкој школи, основној школи Свети Сава и Медицинској школи“, рекао је Рикало.

У   Центру за пребројавање гласова ЦИК-а(такозваном-прим. редакције ИН4С) јуче је почело пребројавање и верификација изборног материјала са избора у четири општине на северу Косова (привремено окупирана јужна покрајна КиМ-примјер редакције ИН4С-а) , јер због ситуације у том подручју није било могуће да се они преброје у општинским изборним комисијама.

На процес верификације изборних резултата су позвани чланови бирачких одбора у тим срединама, а ако се они не појаве, ЦИК има законско право да их замени другима.

Нормалан ток пребројавања гласова у четири општине на северу Косова (привремено окупирана јужна покрајна Ким-примјер редакције ИН4С-а) је онемогућен инцидентима у северном делу Косовске Митровице, када су непознати и маскирани нападачи упали на три бирачка центра, што је утицало да се она пре времена затворе.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Srbijanski rukovodioci se utrkuju koce naci krivca za uspjesno ne naroda na sjeveru ,nema razliko od Vucica i dacica do Cede i Canka.
    Beograd grad koji je pod totalnom blokadom izuzev skoro otvorenog radija snaga naroda,niko nemoze da cuje glas naroda ,a clast samo sto nije pustila pjesmu Lili marlein,pa evo neka se narod navikava -okupacija slijedi.

    Marlene Dietrich – Lili Marleen

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here