Насловна Политика Поништена одлука о смјени Муховића

Поништена одлука о смјени Муховића

3

Управни суд Црне Горе донио је пресуду на основу које се поништава одлука Скупштине општине Петњица којом је 17. марта прошле године контроверзни функционер Бошњачке странке Аднан Муховић смијењен са мјеста предсједника локалног парламента.

Муховић је 17. марта 2017. године смијењен гласовима одборника Демократске партије социјалиста и Социјалдемократа. Иницијатива за смјену Муховића покренута је због његових изјава да је Његош геноцидан пјесник и да су Црногорци мала нација.

Пресуда је донесена након што је Бошњачка странка поднијела тужбу Управном суду ради поништавања поменуте одлуке, уз тврдњу да су приликом одржавања сједнице на којој је смијењен Муховић прекршени Статут и Пословник о раду Скупштине општине Петњица.

Суд је наложио да се у поновном поступку отклоне утврђени недостаци везани за смјену Муховића. Због недостатака образложења, односно због повреде правила поступка која је могла бити од утицаја на законитост одлучивања, оспорена одлука је поништена као незаконита.

Муховић се посебно „истакао“ изјавама у којима напада Његоша, а својевремено је поручивао и да му треба пасош кад иде на Цетиње.

Да вам кажем, Црногорци су мала нација, Бошњака има више у тузланском кантону него Црногораца у читавом свијету. Ја сам први још прије годину дана рекао да је Његош највећи крвник Бошњака и ислама, казао је Муховић својевремено.

Осим што је Његоша назвао највећим крвником ислама, Муховић је својевремено тврдио да је он и геноцидан пјесник.

Не може један Његош или било ко да вријеђа ислам као религију, јер је врло мали за то. Нијесу Бошњаци неписмени да не знају ко је био Његош. И војници такозване војске Републике Српске који су хапшени у лијевом џепу су често имали по један мали примјерак „Горског вијенца. И један дио грађана православне вјероисповијести такође подржава ту причу, нарочито Кучи, па и један дио Васојевића, казао је Муховић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Kako DPS koristi ove takozvane Bosnjake ,kad treba smjena radi izbora ,isto tako vracanje na funkciju samo radi izbora,a Muhovca ima dosta u Crnoj ,Milovi podanic!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here