Насловна Политика Политика Русије неухватљива за Запад

Политика Русије неухватљива за Запад

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија води веома паметну политику на Блиском истоку, што измиче из видокруга западних политичара, пише немачки лист „Цајт“.

RUSIJA

Запад љубоморно прати сваки, чак и најбезначајнији, догађај између Грчке и Русије, губећи из вида значајније успехе спољне политике Москве“, сматра аутор чланка, подсећајући на састанак председника Путина са министром одбране Саудијске Арабије, одржан у јуну у Санкт Петербургу.

Стране су потписале низ споразума: Фонд Саудијске Арабије у наредним годинама планира да инвестира у Русију 10 милијарди долара. Осим тога, Русија и Саудијска Арабија желе да успоставе сарадњу у нафтној и нуклеарној сфери, као и у војном сектору.

„До пре неког времена овакав састанак је било тешко предвидети, јер Руси и Саудијци имају различите ставове поводом рата у Сирији: Саудијска Арабија је савезник САД, а Русија подржава Иран“, коментарише ситуацију немачки новинар. Ипак, ситуација на Блиском истоку почиње да се мења, и Русија добро користи могућности које су се тиме отвориле“, пише он.

„Дубљи смисао, чинило би се, који је у супротности са блискоисточном политиком Русије, лежи у чињеници да је постала ловац на могућности: споразум о нуклеарном програму у потпуности мења ситуацију на Блиском истоку. Русија тражи стратешко место, и то јој успева“, закључује немачки новинар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here