Насловна Политика ДСС: Никад и нигдjе против Русије

ДСС: Никад и нигдjе против Русије

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија је најближи савезник Србије и потребно је додатно унапредити нашу сарадњу, поручила је делегација Демократске странке Србије предвођена предсjедницом странке Сандом Рашковић Ивић током службене посjете Руској Федерацији.

FOTO DSS Konferencija u Rusiji ДСС: Никад и нигдjе против Русије

Руководство ДСС је руским саговорницима из политичких, економских, војних, културних, научних и медијских институција поручило да је политика ДСС „никад и нигдjе против Русије“ и да би окретање леђа Русији било политичко, економско и морално самоубиство Србије.

Руководство ДСС је на састанку са Александром Боцан-Харченком, директором европског департмана у Министарству спољних послова задуженог за југоистичну Европу, захвалило Русији на дипломатским активностима на очувању територијалног интегритета Србије и пружило пуну подршку ангажовању Русије у решавању украјинске кризе.

Са представницима руских политичких странака у државној Думи разговарано је о међупартијској сарадњи и истакнуто да је Демократска странка Србије формирала Одбор за сарадњу са Руском Федерацијом, једини страначки одбор такве врсте у Србији.

На састанку са генералом Леонидом Решетњиковом, директором Руског института стратегијских истраживања, договорена је културна и научна сарадња РИСИ и Фонда Слободан Јовановић, као и заједничко обиљежавање значајних историјских догађаја.

Демократска странка Србије изражава пуну захвалност руским саговорницима на разумевању за политику и предлоге ДСС, како би се продубила сарадња руског и српског народа и две државе. Садржина разговора у Русији, као и иницијативе за сарадњу са Евроазијском унијом и Организацијом договора о колективној безбедности (ОДКБ) српској јавности детаљније ће бити представљени по повратку делегације ДСС из Русије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here