Насловна Политика Политичком корупцијом до власти: Јасавић и Мугоша у влади Ђукановића

Политичком корупцијом до власти: Јасавић и Мугоша у влади Ђукановића

1
ПОДИЈЕЛИ

Посланици Скупштине Црне Горе ће наредне седмице расправљати и гласати и о два нова члана Владе Црне Горе.

Пред посланицима ће се наћи предлози за именовање потпредсједнице Владе Азре Јасавић и министра пољопривреде Будимира Мугоше.

Потпредсједници Владе су тада постали Милорад Мишо Вујовић и Петар Ивановић, министар унутрашњих послова Горан Даниловић, финансија Рашко Коњевић, рада и социјалног старања Борис Марић, а пољопривреде и руралног развоја Миленко Поповић.

Поповић је, међутим, из здравствених разлога недавно поднио оставку, а лидери Демоса Миодраг Лекић, ГП УРА Жарко Ракчевић и СДП Ранко Кривокапић, усагласили су се да Поповића замијени Мугоша.

Азра Јасавић је рођена 1960. године у Рожајама. Дипломирала је на Правном факултету УЦГ у Подгорици 1990. Радно искуство стицала је у Министарству правде, Основном суду у Подгорици, Основном суду у Сарајеву, као и у Министарству здравља Црне Горе. Основала је адвокатску канцеларију 2001. у којој је радила до 2012. када је постала посланик у Скупштини Црне Горе. Била је сарадник Хелсиншког комитета, прва предсјеница УО НВО Форум Бошњака. Била је и координатор за правна питања НВО МАНС, шеф правног програма у Иницијативи младих за људска права, координатор за правна питања НВО Центар за пружање правне помоћи и нВо Форум 2010. Министарка је правде у НВО Женска Влада. Од оснивања Позитивне је била потпредсједница партије, а од прошле године замјеница предсједника.

Будимир Мугоша је инжењер агрономије. Дипломирао је на Биотехничком факултету УЦГ, гдје је и магистранд смјер сточарство. Апсолвирао је на машинском факултету, а специјалистичке студије је завршио прошле године. До 1994. је директор предузећа Џемини, чији је и оснивач. Од 1994. до 2001. обавља функцију техничког директора предузећа Кофлора из Даниловграда, од 2001. почиње професионално бављење пољопривредом. Од 2009. до 2011. је био извршни директор подгоричког предузећа ПроРесурс које се бави трговином секундарних сировина и рециклажом. Од 2014. ангажован је као консултант за увођење ХАЦЦП стандарда у цетињским предузећима Миањ и Миамар које се баве производњом сухомеснатих производа и његушког сира.

Треба очекивати да овај састав Владе буде актуелан до одржавања парламентарних избора у Црној Гори у октобру ове године.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Азра Јасавић је рођена 1960. године у Рожајама. Дипломирала је на Правном факултету УЦГ у Подгорици 1990.
    12 godina za pravni fakultet i nije tako lose!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here